#ciamciak# napisał(a):
Tak z szybkich testów, w samej aplikacji na starcie wyskakuje mi takie okno:
Okno jest zamierzone ponieważ wsad licencjonowania programu jest na razie free dlatego wyskakuje takie okno.
Jeżeli RafPe zkupi kiedyś licenję do wsadu licencjonowania to okno przestanie wyskakiwać
bynajmniej na razie musi tak zostać
#ciamciak# napisał(a):
Rozumiem że lewe i prawe suwaki odpowiadają za X i Y, chyba warto by było je oznaczyć:
Tak suwaki są tak oznaczone i zawsze RafPe zapomina dodać ich opis do programu nie mniej następna wersja progsa już będzie posiadała takowy opis.
#ciamciak# napisał(a):
Naciśniecie STOP nie wyłącza ledów.
Stop nie wyłącza ledów bo to tylko zatrzymanie wyświetlania nie mniej wyłączenie programu już wyłącza ledy.
#ciamciak# napisał(a):
Mam jeszcze takie przemyślenia na tema samego algo przetwarzające obraz.
Ponieważ jestem dość wrażliwy na wszelkiego rodzaju skokowe zmiany/migotania światła, czasem zauważam że przy nie wielkich zmianach jasności sceny, ledy zmieniają jasność/kolor dość skokowo.
Może warto by było dorzucić do przetwarzania jakiś filtr dolnoprzepustowy (najlepiej z regulowaną ilością uwzględnianych próbek), dzięki czemu przejście byłoby płynniejsze. Taki filtr działałby tylko przy niewielkich zmianach, przy dużych byłby pomijany (próg mógłby być też regulowany).
Domyślam się że może być z tym sporo roboty i być może nie każdy zwróci na to uwagę, ale byłaby to taka wisienka na torcie jeżeli chodzi o jakość wyświetlanego efektu
No to już do RafPe
Od siebie mogę dodać jeszcze fakt iż od momentu pojawienia się nowej wersji nie musimy ręcznie podawać ilości ledów.
W treyu mamy wybór jasności ledów
wystarczy wgrać najnowszy wsad hex 1.5 wersję
topic9450.html#p106194 .... w ustawieniach wybrać ilość ledów ... najlepiej wyłączyć i włączyć program i przy starcie programu ilość ledów w procesorze jest ustawiana z wyboru ustawień programu
nie mniej zachęcam do wzięcia udziału w konkursie:
KONKURS