Również próbowałem, oprogramowanie producenta zgłasza ten sam wyjątek, próbowałem na wszystkich trzech dostępnych w moim komputerze portach USB a innego kabla niestety nie posiadam :/
UnauthorizedAccessException() - tak się nazywa klasa wyjątku który mi wywala, brzmi dość jednoznacznie xD
------------------------ [ Dodano po: 41 minutach ]Wpadłem na genialny pomysł i to może być dobry trop.
Otóż tak się składa że zawodowo programuję sterowniki PLC. Ostatni program pisałem w środowisku firmy Schneider Electric więc jak wiadomo, miałem zainstalowane owe środowisko. Pewnego dnia byłem na innej inwestycji, gdzie program był napisany w platformie firmy Unitronix. Chciałem podłączyć się do Unitronixa w celu małej poprawki w programie drabinkowym jednak za pieruna nie mogłem połączyć się ze sterownikiem. Po chyba 2 godzinach walki postanowiłem powyłączać wszystkie procesy nie związane z tym co chcę zrobić oraz oczywiście tych niezbędnych. No i niespodzianka, połączenie zaskoczyło za pierwszym razem.
Być może jest tak, że któryś z procesów tego powalonego Schneider SoMachine blokuje mi porty
Właśnie jestem w trakcie odinstalowywania tego czegoś, ponieważ samo powyłączanie procesów nie wystarczyło. Następnie restart systemu i próba generalna. Dam znać jak rezultat, trzymajcie kciuki ^^
@edit Żeby nie było, że robię antyreklamę firmie Schneider - SoMachine to bardzo dobre środowisko dające duże możliwości, jednak mogli by zrobić porządek z tymi procesami pracującymi w tle bez potrzeby.