Może nie wszyscy wiedzą czym jest gra osu! ale jest pewne, że najlepiej gra się w nią na klawiaturze mechanicznej, które są niestety bardzo drogie. Przeglądając Internet znalazłem taki projekt (
http://noodlefighter.com/osukb21_make_eng.html). Jak widać klawiatura nie jest skomplikowana. Ma 2 przyciski i kilka dodatkowych, które można zaprogramować z poziomu komputera. Chciałbym takie coś samemu zbudować, ale z tego co wyczytałem wszystko jest napisane w C# (jestem dopiero w połowie książki wydawnictwa Atnel na temat C# w mikrokontrolerach) i nie byłbym w stanie czegoś takiego napisać. Natomiast Arduino znam całkiem dobrze (posiadam Leonardo). Napisałem taki programik (kod na samym dole) wgrałem do Arduino i całość działa. Teraz chciałbym to przerobić na PCB i do tego jakiś AVR. I tu mam kilka kłopotów: jaki innych procek (oprócz atmega32u4) można podłączyć bezpośrednio pod USB, wgrać bootloader Arduino i symulować klawiaturę jak na Leonardo?? W kodzie dodałem coś w rodzaju stend-by (po 15 sekundach nie używania włącza się dioda RBG, która zmienia kolor co 1500 ms.
KOD:
język cpp
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.