Alan Bejnarowicz napisał(a):
Ja miałem kiedyś podobny problem że mkavrcalculator sam sobie ustawiał lock bity i nie mogłem programować procka.
Sorki - mimo najszczerszych chęci i dużej cierpliwości to niestety muszę określić tę wypowiedź jako mega bzdurę, żeby nie powiedzieć głupotę. Program NIC sobie SAM nie ustawia - i swojej nieudolności albo niewiedzy nie warto zwalać na jakiś program, nie ważne czy MkAvrCalc czy Eclipse czy inny - tylko starać się wyjaśnić przyczynę, poznać dogłębnie zagadnienie programowania fuse- i lock-bitów szczególnie przez AVRDUDE a także odczytu tychże - zanim się będzie rozpowszechniać takie bzdury. A jak już rozpowszechniać to nie na tym forum!
Alan Bejnarowicz napisał(a):
Dopiero potem zauważyłem to i ustaiłem earse chip. Już dwa razy mi się to zdarzyło. To jest chyba jakiś drobny bug.
To nie jest żaden bug - bo NAWET nie wiadomo o co chodzi, co robiłeś, co się stało, w jakich warunkach programowałeś, jakie napięcie, czy przypadkiem nie na stykówce itp itd ..... więc "ot takie" palnięcie sobie - że program sam sobie coś tam robi jest BZDURĄ jakich mało
www.youtube.com/mirekk36 ]