micky napisał(a):
Kanaly analogowe i wyzsze częstotliwości. Popatrzcie na zeroplusa - można nim dekodowac różne protokoły (a dla tych co maja wersje 32kanaly to i nawet MCU51). Z rok temu kupilem wersje 8 bitowa bo akurat byla promocja na 30dod protokołów gratis
Sent from my mobile.
Tylko co to ma do pytania o saleae ?, mówisz o USBee w wersji AX i innych wersjach USBee które mają kanały analogowe. Różnica między saleae DYI a oryginałem saleae8 to po pierwsze, mniejsza obudowa (dla niektórych zaleta). Po drugie zabezpieczenie wejść (aczkolwiek w saleae8 nie jestem 100% pewnien czy jest, jest już w saleae16).
Po trzecie mimo wszystko saleae DYI to tak działa na granicy prawa
. No i kompletny brak wsparcia producenta.
Bo kwestię samodzielnego kupna chwytaków już zostawiam.
A co do zeroplus, niestety posiada stały bufor, tj. bufor niezmienny tj. niezależny od ilości włączonych kanałów, masz zawsze na jeden kanał tyle samo pamięci.
Troszkę przekombinowane oprogramowanie, co prawda od jakiegoś 1.5roku są już dla wyższych wersji zeroplusa w zestawie dodane dekodowanie protokołów, dla tańszych niestety dodatkowo płatne. (informacje moje pochodzą z przed ok roku) więc pewne szczegóły mogą się różnić.
Wracając do kwestii różnic między saleae8, a saleae DYI, to jak różnica między stykówką a zestawem ATB
. ot działać działa, ale zabezpieczeń nie ma żadnych, brak gwarancji. Ale biorąc pod uwagę że za cenę saleae8 można mieć ponad 12x DYI (nie liczę chwytaków) to mimo wszystko do zastosowań czysto hobbystycznych może wystarczyć.
PS. Na forum jakieś 1.5 poruszana była kwestia tych z wyższej półki, można poczytać
.