Moim skromnym zdaniem masz problem ze słabym sygnałem radiowym.
Pierwsza sprawa to oddalenie anteny od wszelkiego rodzaju źródeł zakłóceń.
Kolejna - rdzeń anteny powinien leżeć poziomo i powinien być skierowany prostopadle w kierunku nadajnika w Mainflingen (Niemcy)
Nie wiem gdzie wykonujesz próby ale najlepsza siła sygnału jest na zachodzie kraju, im dalej na wschód tym trudniej odebrać poprawną transmisję.
Ja jak kiedyś budowałem zegar z tym odbiornikiem to najpierw zbudowałem sobie małe "radyjko" do odbioru tego szumu

Na podstawie odsłuchu ustawiłem kierunek i przede wszystkim miejsce instalacji anteny. Okazało się, że sygnał jest bardzo podatny na zakłócenia od wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych. Miejsce gdzie stała antena też miało duże znaczenie. Czasami wystarczyło przesunąć statyw anteny o kilkadziesiąt centymetrów i praktycznie całkowicie zanikał sygnał.
Dopiero jak miałem wyraźny odsłuch impulsów co sekundę - zabrałem się za programowanie. Na początek warto zrobić sobie takiego loggera, który wychwyci i zmierzy każdy impuls. Widać wtedy ładnie jak mocno zakłócenia wpływają na szerokość poszczególnych impulsów. Naprawdę ciężko "złapać" poprawną, całą, minutową ramkę danych.
Jeśli nie potrafisz lub nie chcesz tracić czasu na budowanie odbiornika do odsłuchu (bo nie wiem czy poza mną ktoś się na to zdecydował

) to proponuję na początek naskrobać kod do wyświetlania "zer" i "jedynek" i nawet ręcznie, na kartce papieru spróbować rozpisać sobie odkodowaną informację jaką odczytaliśmy. Może to mozolne i nie bardzo przydatne ale pozwala dokładnie zrozumieć co odbieramy. Wtedy będziesz wiedział skąd się biorą te przerwania częściej niż jedno na sekundę. No i przypominam.... nie tylko musimy "złapać" taki impuls ale też zmierzyć jego długość.
Trochę się rozgadałem ale mam nadzieję, że pomogłem. Jeśli będziesz miał nadal problemy to może uda mi się Ciebie bezboleśnie przeprowadzić przez ten kapryśny temat.
Uzupełniając - próby prowadziłem w Toruniu więc odbierany sygnał był jeszcze całkiem przyzwoity. Dla porównania podobne odsłuchy wykonałem w okolicach Szczecina i tam sygnał był zdecydowanie łatwiejszy do podsłuchania, a i jakość też dużo lepsza.