schemat jest dla Arduinowców ... chodzi tylko o to by wiedzieli co do którego pinu podłączyć , był rysowany na szybko i jest tylko schematem blokowym nie elektrycznym cube został zbudowany bez schematu i tyle
Decimus napisał(a):
Przydałby się schemat bardziej widoczny i czytelny.Z pełnymi zasadami wykonywania w elektronice.
Postaraj się zrobić to bardziej czytelnie.Chętnie skorzystam i może dla rozrywki zrobię takie cudo.
nie będę się starał bowiem do takich "bzdetów" każdemu wystarczy opis pinów w kodzie a to tylko obrazek poglądowy ,
jak pisałem zrobiłem bez schematu bo i do czego schemat ??
doman napisał(a):
hoć słabej jakości i nie w kadrze to udało Ci się świetnie - ja mogę sobie na razie tylko pomarzyć o czymś takim .... zainteresuj się oświetleniem bezcieniowym i kadrowaniem bo widać potencjał .... (czy tylko ja to widzę???)
robione telefonem ... wybacz ... nie jestem fotografem , nie interesuje mnie to w sumie ani technika , ani inne szczegóły , ma byc tylko to co ma być , bez świrowania z atemegami toples i studiem filmowym ... po co
------------------------ [ Dodano po: 8 minutach ]wojtasw7 napisał(a):
Czyli nie zdziałem za duzo bo max sie najarałem na ta kostke a mam dostep tylko do atmegi a nie wiem czy podołam sam zrobic ugład sterownika do tego bo sam wsad moze jescze by gdzies znalazł. A jesli kupie mikrokontroler taki jak w arduino?
kod stoi na atmedze168 taktowanej 16Mhz
--- na sunduino 1.5 czyli moim klonie decimila
Arduino praktycznie każde jest na ATMEDZE .... jak chcecie to dam hexa i tyle pod M168 i zobacze czy się zmieści w m8 ewentualnie ..
piny -- arduino naniesione na DIP28 czyli Mega 8/ 88/ 168/328
i w tym momencie nie trzeba schematu wystarczy ten kawałek kodu i wiadomo gdzie co podłączyć:
język cpp
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
chyba jasne ??