mirekk36 napisał(a):
Dokładnie - jak coś to ja też jeszcze mam jednego ENC28J60 w wersji DIP a raczej go nie użyję - więc także mogę komuś przekazać.
Robiąc samemu taki moduł jak pisze SunRiver na pewno wyjdzie taniej a jeszcze złapiesz kawałek praktyki
nie mówiąc o tym, że dodasz sobie buforek jeśli będziesz chciał korzystać w układach zasilanych +5V
Tak jak mówiłem uwzględniałem samoróbkę, ale przy lutowaniu ft232 poległem i teraz nie mogę się przekonać znowu do smd
SunRiver napisał(a):
czy ja wiem .... na pewno nie taniej ... niema tu aspektu ekonomicznego ... jest tanio , ale lepiej kupować drożej od sprawdzonych dostawców, bo możesz wyrzucić kasę w błoto, a jak rozumiem nie możesz na to sobie pozwolić . przemyśl to jeszcze raz ...
jak ENC28J60 uważasz że jest za drogi wraz z modular JACkiem napisz na PW Ci wyślę i Chipa i Gniazdo nie jesteś sam, mogę cię wesprzeć ... żaden problem
Najtańszy scalak na allegro jest za 12zł (
http://allegro.pl/lispol-kontroler-ethe ... 71756.html) do tego trzeba podliczyć koszty gniazd oraz drobnicy i wychodzi drożej. Co do sprawdzonych sprzedawców. Jeżeli nawet za 1 razem paczka z chin nie dojdzie to kupując powtórnie wyjdzie taniej niż zakup w ojczystych sklepach. Jeszcze przemyślę, bo niby mogę stracić tylko 16zł, ale pieniądz to pieniądz, na ulicy nie leży