Mam takie pytanie jedno.
Zacznę od tego że jakiś czas temu zakupiłem transmiter FM bo moje radio w aucie nie posiada możliwości odtwarzania MP3. Oczywiście jakość dźwięku przesyłana przez taki transmiter jest co najmniej wątpliwa, żeby nie użyć słów "do dupy", ale auto to nie sala kinowa żeby się upajać dźwiękiem THX. Zwykle jadąc gdzieś dalej zabieram rodzinę więc i jakość dźwięku nie gra takiej roli, ale do rzeczy.
Jak już napisałem zakupiłem transmiter fm, jest to taki transmiter:
![Obrazek](http://forum.atnel.pl/_obrazki/o/thumb/689/197772dc85c607d9e4e8ff7cbde9cfd5.jpg)
ale wyświetlacz w nim daje wiele do życzenia i nie widać na nim zbyt dużo. Jest tam mały wyświetlacz ciekłokrystaliczny i tu dochodzimy do sedna sprawy czyli do mojego pytania a w zasadzie pytań.
Jak sterowany jest taki wyświetlacz, chodzi o to jakimi sygnałami ?
Czy podając sygnały (bezpośrednio) na wejścia procesora dam radę to "przekonwertować" na wyświetlacz oparty o sterownik HD44780 ?
Nie chodzi o samą możliwość napisania softu a raczej o to czy są tam sygnały akceptowalne przez procesor.
Czy powinienem podawać sygnały bezpośrednio na procek skoro ów transmiter zasilany jest prosto z napięcia instalacji auta a tam jak wiadomo mamy nawet 14,4V a procesor max co przyjmuje to 5V + kilka %.