No to ja jeszcze raz powiem, nie porównuj HEX'ów bo wybierasz najbardziej dziwną metodę niestety jeśli chodzi o próbę rozwiązania tego problemu....
Tym bardziej nic nie będę w stanie pomóc jeśli wciąż będziesz mówił że wcześniej ci działało a teraz nie działa i może coś przestawiłeś. No może przestawiłeś ale ja podaję ci procedury jak to sprawdzać a ty wciąż piszesz swoje więc może się okazać że do niczego nie dojdziemy
Jeszcze raz powiem co masz zrobić żeby udowodnić sobie że do procka wszystko się zapisuje (skoro się odczytuje) bo nie ma innej możliwości:
1. napisz program do migania diodą z _delay_ms(1000); i go skompiluj - wgraj gdzieś HEX i nadaj mu nazwę TEST1.HEX
2. napisz drugi program do migania diodą z _delay_ms(100) i go skompiluj - wgraj też gdzieś HEX i nadaj mu nazwę TEST2.HEX
porównaj sobie te dwa HEX'y a nie te które odczytujesz z procka, a to czy działa wgrany HEX czy nie przestań na przyszłość oceniać w taki sposób jak tu robisz bo to niestety jest hmmm no nieteges.
potem wgraj TEST1.HEX i zobacz czy dioda LED miga i co ile czasu i o tym napisz czy miga a nie o HEX'ach z procka
kolejny krok, wgraj TEST2.HEX i zobacz czy dioda LED miga dużo szybciej i też o tym napisz
OK ?
PS ... jak już rozwiążemy problem to zakop AVR Studio 2 metry pod ziemią, obejrzyj lekcje VIDEO na dołączonej płycie DVD, zainstaluj na ich podstawie ECLIPSE z DVD i zacznij w nim pisać i kompilować programy - pozbędziesz się kolejnej ilości kłopotów, o które sam się niestety prosisz używając kociego AVR Studio
A! i jeszcze jedno jakiej wersji AVR Studio używasz - czy nie możesz więcej pisać tak sam od siebie?
www.youtube.com/mirekk36 ]