gienas8 napisał(a):
P.S. Z kwarce czy bez czy też z jakimkolwiek innym jest to samo
Nie nie - panowie - jak procek działa na wewn. oscylatorze a się coś zacina z odczytem to próba jego reanimacji poprzez dodanie kwarca - przypomina mi pomysły z czasów dzieciństwa - gdy mówiło się, że aby ożywić trupa wystarczy dać mu się napić deneturatu albo spirytusu
zresztą chyba nawet w którymś odcinku Klosa tak było ;P .... ale tu ? - nie tędy droga
------------------------ [ Dodano po: 2 minutach ]gienas8 napisał(a):
Proszę mi uwierzyć, że jak "okablowałem" procesor na samym początku zgodnie z Pańskim blogiem to wszystko hulało aż miło i od tego czasu nic nie było zmieniane tylko programy były wgrywane, nic więcej.
kiedyś jak zrozumiesz co to jest płytka stykowa i takie jej wady - to wtedy albo zabierzesz się sam za zrobienie sobie modułów na PCB do zabaw i testowania podstaw albo uzbierasz na jakiś pierwszy lepszy zestaw uruchomieniowy ....
Bo ze stykówką na dłuższą metę do uruchamiania takich projektów można "kotka" dostać ...
A procesor jak mówię śmiało przysyłaj, już nie raz w ten sposób robiłem ... tzn niejedna osoba mi tak podsyłała procesor i to ATmega8 że niby dziabnięty
... i jak do tej pory zawsze odsyłałem go jako sprawny
oczywiście bez żadnego "naprawiania"
ot po prostu u mnie działał za pierwszym razem i przez wszystkie testy
www.youtube.com/mirekk36 ]