stachn napisał(a):
Też miałem z tym problem w ATMega 8 o czym już pisałem. Dałem sobie z tym spokój i przeszedłem na ATmega 16.
Czyli nie rozwiązałeś problemu tylko go obszedłeś dookoła .... niestety
stachn napisał(a):
Tutaj timer i przerwania działają mi prawidłowo
W Atmega8 także wszystkie przerwania działają dobrze, zastanów się - bo pisząc to wygląda jakbyś odkrył tajemnicę, o której przez TYLE lat ile istnieje biedna m8 na rynku - nikt nie wiedział
stachn napisał(a):
Jaka przyczyna tego zjawiska to niestety nie wiem. I chyba nikt nie wie bo brak konkretnej odpowiedzi na post.
Pewnie, że nie ma odpowiedzi jednoznacznej bo ty tam sobie coś powymyślałeś że ci nie działa - i szukałeś raczej potwierdzenia, że komuś innemu też nie działa
..... zamiast zbadać problem swojego kodu źródłowego a w nim masz kłopot
napisałeś tam tak:
stachn napisał(a):
Natomiast ATmega 8 reaguje na narastające zbocza prawidłowo tzn wykrywa je ale nie uruchamia timera0 w przerwaniu.
nie ma takich zjawisk .... ewidentnie coś źle robisz programowo i to wszystko na ten temat. A taki sposób "obchodzenia" problemu zamiast jego rozwiązywania niestety jeszcze nie raz przyprawi ci tzw siwych włosów na głowie
Piszę to ponieważ nie chcę żeby w tym wątku ktoś przeczytał poradę - że jeśli mu ATmega8 nie działa to lepiej wziąć inny procek ? bo co to za porada ? no przykro mi ale żadna - bardziej wprowadza w błąd innych ...
www.youtube.com/mirekk36 ]