rezasurmar napisał(a):
Dział rybny to nie sklep rybny, a bardziej coś w stylu sklepu dla wedkarzy.
Dokładnie tak - i przykro mi ale nie wyobrażam sobie, że pojawia się ktoś pierwszy raz na tym forum a do tego zaczyna od działu rybnego na zasadzie:
"czy ktoś zrobi mi takie albo siakie urządznie?"
"czy ktoś narysuje mi schemat?"
"czy ktoś zaprojektuje mi bibliotekę?"
"czy ktoś zaprojektuje mi płytkę PCB?"
"czy ktoś napisze mi program?"
nie nie i jeszcze raz nie - nie po to jest ten dział.....
Bardziej chodzi o to, żeby pokazać że samemu już się cokolwiek próbowało robić wcześniej np na tym forum, pokazując jakieś rozpoczęte wątki i teraz do tego pytania typu:
"próbowałem zrobić coś tak i siak - podaję link albo opis - ale mi nie wychodzi - czy ktoś pomoże mi podając jakiś przykład jak to można rozwiązać ? zakładają że założenia są A,B, C itd "
"jestem totalnie początkujący w C - czy ktoś poda mi kilka albo chociaż jeden przykład jak programowo można zrealizować to czy siamto - bo nie mogę ruszyć dalej"
-------------------------------
reasumując - przykro mi ale to nie dział (fabryka) tworzenia gotowców co lada moment może się przerodzić np w odrabianie za kogoś lekcji czy pisanie programów na zaliczenia itp ....
ABSOLUTNIE musi być widać, że ktoś kto się tu zgłasza próbuje wcześniej sam coś zrobić ....
więc jeśli chcesz drogi użytkowniku założyć tu wątek - to:
1. pokaż co sam do tej pory zrobiłeś - co udało ci się zrobić
2. pokaż i opisz dokładnie z czym masz konkretny problem
3. sprecyzuj pytanie albo założenie
do tej pory udawało się to na forum, ale widać, że nowi użytkownicy włączający się do naszego forum muszą zobaczyć i poczytać - o co tu chodzi.
www.youtube.com/mirekk36 ]