Dziękuje za szybka odpowiedź.
Cytuj:
MkClipse jako dawce toolchaina, plugina do eclipse oraz avrdude
Wiem, już raz postawiłem to środowisko, nazwa użytkownika ta sama co typ, dla którego Pan Mirosław nagrał tutorial (29 Grudnia 2022) z wątku na elektrodzie, a ja jestem tym typem

Cytuj:
ponieważ MkClipse wrzuca to do folderu dokumentów warto aby ścieżki np. nazwa użytkownika nie zawierały polskich liter bo sprawia to problemy
Jest dobrze, utworzyłem folder EC zaraz w C:\
Cytuj:
nie pobieraj najnowszego eclipsea, bo są z nim problemy które opisałem tutaj topic24799.html
Pobrałem tego samego co Pan Mirosław 12.2022
Cytuj:
eclipse obecnie już od kilku, kilkunastu wersji zawiera javę więc nie trzeba jej pobierać i instalować jak to było w starych pośrednikach
Gdzieś o tym czytałem, wrzuciłem mimo wszystko co w terminalu się pojawiło żeby być bardziej pomocny w diagnozie
Cytuj:
jeśli w Windows zwłaszcza edycji HOME masz konto zintegrowane z kontem Microsofta to z dużą dozą prawdopodobieństwa katalog Dokumenty znajduje się na OneDrive
Tak dlatego mam go w folderze EC path: C:\EC\...
Cytuj:
workspace proponuję utworzyć gdzieś poza profilem użytkownika
Jest też w folderze EC
Cytuj:
brak MCU na liście to nie dostępny AVRDude i asembler z Toolchaina bo z nich plugin AVR pobiera listę obsługiwanych procesorów i listę obsługiwanych programatorów.
Czytałem gdzieś że język polski przeszkadza w tym, żeby móc namierzyć te pliki lub wykonać je w terminalu i pobrać wyniki bo tekst jest po Polsku a nie po angielsku, ale to też już zrobiłem.
Wszystko powyżej wykonałem i mam nadal problemy
Poniżej zamieszczę kilka zdjęć:

------------------------ [ Dodano po: 21 minutach ]