Tom92 napisał(a):
Jak myślisz czy kilkaset osób, którzy wykupili kurs, oburzyli by się gdyby materiały okazały się darmowe?
Ja powiem inaczej, czy kolega miki53 zdaje sobie sprawę z ogromu pracy nad takim kursem, co najmniej 8 - 10 miesięcy ciągłej pracy i to nie jednej osoby? Kolega miki53 pisze, żeby chociażby sama instalacja środowiska, sam start - tymczasem to był jeden z bodajże najtrudniejszych momentów do przejścia i zeżarł mnóstwo czasu a trzeba było jeszcze wpaść na pomysł jak to przedstawić, żeby każdy początkujący zrozumiał a nie jacyś tylko wyjadacze chleba.
Wydaje mi się, właśnie że kolega miki53 tak pisze bo nie zdaje sobie z tego sprawy, ale sam musi spojrzeć prawdzie w oczy i samemu na własnej skórze spróbować przekonać się czy gdzieś można łatwo zdobyć informacje w tym zakresie? Ba! nawet niechby były one po angielsku. Myślę że jak sam tego kolega poszuka to sobie powoli zacznie uświadamiać o co tu chodzi i że to nie jest żaden kurs dla profesjonalistów - tylko właśnie dla początkujących, amatorów i hobbystów - tak aby w końcu KAŻDY mógł zacząć.
I dlatego też nie tylko ja ale wcześniej inni koledzy (wyżej w tym wątku) pisali koledze miki53 że jedyną alternatywą jest właśnie andruino i trzeba może zwrócić się w jego stronę w tym zakresie.
miki53 napisał(a):
Tylko ten kurs jest płatny
A mi chodzi o informację na ten temat dla zwykłego amatora
który nie wykorzysta tej wiedzy komercyjnie, tylko dla budowy
własnych projektów na swój użytek
Takie podstawy jak środowisko programistyczne dla ESP
skąd wziąć ?
Jak zacząć w C
A kolega chciałby tak przez 10 miesięcy pracować bezpłatnie ? gdyby mógł przygotować taki kurs a wymagałoby to tyle pracy ? I to kurs wcale nie do żadnych zastosowań komercyjnych.
Andruino jest tu darmowe zupełnie więc jak wspominałem alternatywa jest.
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]po prostu czasem trzeba się zrozumieć nawzajem i umieć spojrzeć z dwóch stron a nie tylko ze swojej perspektywy i swoich potrzeb. Bo powiem szczerze, że ja bym wolał żeby taki kurs już był wcześniej zrobiony przez kogoś - gdy ja chciałem się nauczyć programowania w C tych modułów. Nie miałbym teraz tyle roboty z tym kursem a swoje potrzeby bym ogarnął już ze 2 miesiące temu. Teraz mógłbym tylko robić sobie nowe projekty.
www.youtube.com/mirekk36 ]