Przedstawiam trzeci i ostatni na tą chwilę projekt na Magic Led WS2812.
Projekt "Gwiazdki" to iluminacja świetlna wykonana z płyty MDF o wymiarach 1,5m x 2m powieszona na ścianie. Wykorzystałem 300 ledów z taśmy 30led/metr. Taśmę pociąłem na kawałki, co drugą diodę i ułożyłem 7 punktów które tworzą gwiazdkę i okrąg oraz 8 punkt który przedstawia księżyc.
Był to najbardziej pracochłonny projekt Sporo czasu zajęło przygotowanie płyty, otwory, klejenie, lutowanie itd Potem programowanie ;D Na tą chwilę jest 14 efektów ale mam w głowie, już kilka nowych pomysłów, na nowe efekty więc kiedyś pokaże co się zmieniło Program w C na Atmege 1284P. "Gwiazdki" są uruchamiane z pilota tak jak pisałem przy projekcie z parapetami.
Link do filmiku przedstawiającego w skrócie efekty ok 2:20min:
No MEGA SZACUNEK za taki kawał dobrej roboty. Żeby takie rzeczy porobić to trzeba mieć naprawdę dużo samozaparcia i to zarówno do prac czysto technicznych ale i samego programowania. Efekty które robisz są po prostu prześliczne !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości