ale co się kolega zaraz tak obraża, przecież postarałem się obszernie wyjaśnić skąd się wziął ten zapis "bld:" i że to nie był żaden BUG - a wręcz przeciwnie - taki był zamysł.... No to coś w tym złego ?
Później wyjaśniłem - że żeby to zmienić na bez "bld:" to z kolei innym osobom, które już z tego korzystają - będzie źle. No proszę pomyśleć ...
W efekcie wskazałem, że aby zrobić dobrze jednym i drugim - musiałbym teraz jakoś parametryzować tę procedurę - co wymagałoby troszkę dodatkowego kodu, żeby każdy mógł sobie wybierać czy chce z czy bez "bld:"
A na koniec podałem sposób jak sobie z tym radzić - tak jak jest teraz żeby wycinać "bld:" bo jest to krótka operacja - przypomniałem nawet funkcję strtok()
i kurczę obraza ???
sorrry ale mega dziwne podejście
Jarosław J napisał(a):
Jeden wyświetli: build: 20 drugi Build: 20, kolejny - kompilacja: 20 tymczasem stosując w prosty sposób to założenie otrzymalibyśmy build: bld: 20, Build: bld: 20, kompilacja: bld: 20.
A po tym to widzę, że kolega już w ogóle być może nie zrozumiał jak miało to być wyświetlane w założeniach - toż nie po to jest cały numer wersji a więc miało to się wyświetlać np tak
ver:1.0.0 bld:25
może teraz będzie jaśniej ?
www.youtube.com/mirekk36 ]