Toczę od jakiegoś czasu walkę z ATtiny 102 zresztą z pomocą Pana Mirka, który ogarnął upgrade programatora USB-ASP. Problem polega teraz na tym, że o ile MK Kalkulator potrafi go odnaleźć i zmienić te Fusy, które są dostępne, to już gorzej jest z Eclipse Oxygen, który na liście MCU za Chiny Ludowe Attiny102 nie widzi. Gdy wybrany mam Attiny 10 hex się generuje i nawet da się wgrac do Attiny 102 ale jedyny efekt, to zmiana częstotliwosci oscylatora , sam program juz nie działa. W sumie mnie to nie dziwi, bo tam wystąpują inne porty. program po wgraniu do Attiny 10 oczywiście działa bez zakłóceń. MCU supported pokazuje Attiny102 ale z czerwonym ptaszkiem przy avr-gcc toolchainie , oraz avr/io.h, natomiast zielony ptaszek przy AVRdude. znalałem i utworzyłem plik avr/io.h i umiesciłem we własciwym katalogu, jest widoczny w samym projekcie, ale to nie zmienia stanu rzeczy ,ze dalej nie można wybrać go z listy. Jak dotą nigdzie nie moge znaleźć opisu jak sbie z tym poradzic, moze ktoś ma jakiś pomysł? Dziękuję
_________________ sig off ;(
|