Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 10 sty 2025, o 19:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sty 2017, o 22:30 
Użytkownik

dobrze że nie mam uprawnień moderatora. :P bo już by nie było gdzie pisać. :P

PostNapisane: 24 sty 2017, o 22:32 
Moderator

Jaglarz napisał(a):
Stąd że były już głosy że jesteśmy faszystami a Mirek to Stalin, więc wiesz.

hehehehe dobrze powiedziane ;)

------------------------ [ Dodano po: kilkunastu sekundach ]

HomoChemicus napisał(a):
Ciekawa postawa :-)
Analogicznie, jakby w lokalnym spożywczaku zabrakło Jego ulubionego artykułu, to by pewnie sklep zdemolował.

DOKŁADNIE ;)

PostNapisane: 24 sty 2017, o 22:32 
Użytkownik

Mirku przecież Ty wiesz i My wiemy że Ty to jesteś ten zły ten najgorszy aż palisz się ze złości jak szatan w Lochach i czekasz tylko aby komuś w głowę AVR`ka wbić :)
Hmm a z drugiej strony może to nie Ty Mirku może to Twój klon ?

A tak całkiem serio i na poważnie Twoja odpowiedź w mailu którą przeczytałem nie jest niczym złym gdyż bez czytania sprostowań zrozumiałem, że nie masz pojęcia o tych modułach i przecież to normalne, że jak nie masz pojęcia to nie na piszesz podłącz tak i tak, użyj tej i tej biblioteki a wszystko się zaświeci.

Wiem ja i w zasadzie wszyscy wiemy, że dużo Mirku wiesz i potrafisz ale jak też sam wspominasz,
Też się uczysz i uczysz się razem z nami

więc nie rozumie oburzenia autora tego postu no ale nie mi to oceniać gdyż sposób pisania to tak 53-40=13 ale nie oceniam a tylko sobie tak głośno liczę :)

Pozdrawiam

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

mirekk36 napisał(a):
I żeby nie było że kłamię to proszę otrzymałem jeszcze kolejnego maila od tego Pana ;)

Obrazek

Mirek kopnął Cię zaszczyt zostałeś WYKROPKOWANY :D

PostNapisane: 24 sty 2017, o 22:35 
Użytkownik

Tak, proponuje zostawić.

Natomiast administratorom forum którzy mają dostęp do źródeł strony proponuje żeby uruchomili możliwość ustawienia kolorów tła i tekstu na bardziej bliskie tematowi.... "krew mnie zalewa"

PostNapisane: 24 sty 2017, o 22:36 
Użytkownik

Daro69 napisał(a):
wszystko przemyślane. :) hi hi ...

Jak program w C ;)

PostNapisane: 24 sty 2017, o 22:38 
Użytkownik

Trzeba mieć tupet żeby wklejać na fora maile.Moim zdaniem mail to wiadomość prywatna.Co kolega chce z tym postępowaniem zdziałać nie za bardzo rozumiem,ośmieszyć,obrazić :?: ? no sam nie wiem.Przecież nie musi P.Mirek na wszystkie pytania znać odpowiedzi :| poza tym tyle pomocy,zaangażowania,poświęcenia się to jeszcze nie spotkałem nigdzie na żadnym forum ani w żadnym innym miejscu ;) .Trzeba tylko dziękować i starać się też w jakiś sposób odwzajemnić pomoc ;) np. pomagać innym którzy mają problemy wszelakiego rodzaju z programami czy elektroniką a nie czekać aż Mirek zaraz się pokaże i rozwiąże problem podając gotowy programik czy wyprodukuje filmik :idea: jak krok po kroku uruchomić mam swój program.
No nie wiem to są moje takie przemyślenia.
Pozdrawiam wszystkich.

PostNapisane: 24 sty 2017, o 22:39 
Moderator

majster napisał(a):
Mirek kopnął Cię zaszczyt zostałeś WYKROPKOWANY

No już sobie wyobrażam jakie bluzgi są pod tymi kropkami - dobrze że się gościu chociaż tu powstrzymał

ale jeśli chodzi o to upublicznienie - to chyba strzelił sobie w stopę i kolano .... Manipulacja się nie udała.

------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]

ELEKTRON105 napisał(a):
Moim zdaniem mail to wiadomość prywatna

Dla mnie też to zawsze świętość - no ale ciężko mi było nie upublicznić całej korespondencji skoro ktoś próbował to zrobić bez mojej zgody a na dodatek mało udolnie ale próbował zmanipulować sens tej korespondencji.

PostNapisane: 24 sty 2017, o 23:05 
Użytkownik

Serdecznie współczuję Mirkowi za takie sytuację, generujące wzrost ciśnienia tętniczego i adrenaliny bo to wpływa bardzo niekorzystnie na zdrowie. Za uszczerbek na zdrowiu w tym straty moralne i za słowa powszechnie uważane za obraźliwe mają zastosowania odpowiednie paragrafy .Gościa można by było prawnie nauczyć szacunku do drugiego człowieka ale z drugiej strony procesować się w naszym miłym kraju z każdym oszołomem to trochę niezręczne. W USA za taką obrazę w kanale elektronicznym można całkiem dużych sumek żądać w sądzie i dostanio z tego żyć :)

PostNapisane: 24 sty 2017, o 23:51 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Niektórzy ludzie mają problemy sami ze sobą i niestety czasem ktoś inny dostanie rykoszetem. Pozostaje mi jedynie współczuć małżonce i dzieciom tego osobnika. Mirku, i tak Cie podziwiam ze mu tak grzecznie odpisałeś.

PostNapisane: 25 sty 2017, o 01:36 
Użytkownik

Tak przed zaśnięciem pomyślałem, a zerknę raz jeszcze na forum, może jakiś ciekawy temat się pojawił i zdębiałem!!!

Podziwiam Pana Panie Mirku za tyle cierpliwości do takich osób, które mają problem z własnym poczuciem wartości i muszą pluć na lewo i prawo, aby poczuć się lepiej.
No tylko można współczuć osobnikowi.

Ja bym tam w jednym zdaniu gościa wysłał na drzewo z takimi pytaniami totalnie od czapy!
Przecież ten pierwszy mail to brzmi po prostu jak opis odpłatnego zlecenia, czyż nie?

PostNapisane: 25 sty 2017, o 09:45 
Użytkownik

Bardziej mnie dziwi i nie daje spokoju fakt, że gość ma 53 lata, a zachowuje się jak gówniarz z młodego pokolenia co to uważa, że wszystko mu się należy i skoro napisał do kogoś z obszerną wiedzą to odpowiedź ma dostać i koniec...żenada.
Parę lat temu miałem podobną sytuację na innym branżowym forum gdzie gość zaczął do mnie wypisywać pretensje, że nie udostępniłem pewnego bardzo przydatnego patentu (którego opracowanie zajęło mi trochę czasu), bo przecierz skoro już wspomniałem na forum to MUSZĘ pokazać... Wcale nie musiałem tym bardziej, że wcześniejszą wersję już pokazałem, a z nową wersją wiązałem komercyjne plany...

Mirku olej takich gości i nawet się nie tłumacz, bo to dodatkowa strata cennego czasu, a i tak pozostaje uczucie kopania się z koniem. Brak reakcji jest dla takich ludzi gorsze niż walnięcie z liścia w gębę, bo nie mogą się wtedy wyładować - uwierz :-)

PostNapisane: 25 sty 2017, o 11:05 
Moderator

SylwekK napisał(a):
Brak reakcji jest dla takich ludzi gorsze niż walnięcie z liścia w gębę, bo nie mogą się wtedy wyładować - uwierz

Zgadzam się i tak robię w wielu przypadkach ale no ta postawa i ta agresja już przeszła wszelkie granice ... Tyle że możliwe, że to co mówisz na początku może to jedna gówniarz który ma teraz niezłą polewkę - bo inaczej nie da się wyjaśnić takiego zachowania.

Tylko wiesz - jak widać w jego pierwszym poście, pójdzie taki upubliczni FRAGMENT mojej korespondencji manipulując całością i później wrażenie jest jaki to z mirka .... zły człowiek ... dlatego z czystej ciekawości pokazałem również całość korespondencji i mam nadzieję, że jeśli jednak gościu ma te swoje 53 lata to dotarło coś do jego mózgownicy po tym całym wątku.

PostNapisane: 25 sty 2017, o 11:16 
Użytkownik

mirekk36 napisał(a):
mam nadzieję, że jeśli jednak gościu ma te swoje 53 lata to dotarło coś do jego mózgownicy po tym całym wątku.
Niektórzy niestety mają zablokowany zapis do pamięci i nie ma siły na zmianę ich toku myślenia :-)
Na szczęście pozytywnych i dobrych ludzi jest więcej i faktycznie szkoda czasu na takie "oryginały społeczne".

PostNapisane: 25 sty 2017, o 14:02 
Moderator

buchbuch napisał(a):
Uważam jednak, że w niektórych przypadkach Mirku angażujesz się w takie "dyskusje" nieco zbyt emocjonalnie

Kolega myli pewne rzeczy - tak mi się wydaje, bo już nie jedna osoba próbuje zarzucać mi, że to jest forum techniczne a nie psychologiczne i że NAJWAŻNIEJSZE jest aby utrzymać poziom techniczny .... (w domyśle - to czy jest na forum kulturalna i przyjemna atmosfera to już mało ważne) ...

Po raz kolejny powiem - kompletnie, ale to KOMPLETNIE nie obchodzą mnie takie opinie - ja wraz z grupą kilku ludzi obecnych moderatorów można powiedzieć założyłem to forum i dla nas ale też dla zdecydowanej większości użytkowników - WAŻNIEJSZE jest to aby było przyjaźnie i ... UWAGA! KULTURALNIE ! ... a nie tam BZDETY o poziomie technicznym - tak tak - nie przesadzam BZDETY .... Jeśli ktoś potrzebuje "wysokiego" poziomu technicznego i samych Śpeców przed duże "eŚ" to wybiera inne forum niż nasze ... i mało mnie obchodzi że ktoś traktuje takie moje wypowiedzi jako emocjonalne ... jakby to było coś złego ;) .... a ja mam to gdzieś - zawsze taki byłem, jestem i będę i tyle ... Nie mówię tego broń cię Panie Boże do ciebie teraz personalnie - tylko tak bardziej ogólnie - żeby zaraz nie było, że ja ci tu dogryzam ....

Poza tym uważam, że wątek jest o CAŁKOWICIE czymś innym a tu proszę kolejna osoba, która przy tej okazji - niechcący wprowadza nowy temat - jaki to jest Mirek ... zły, emocjonalny itp itd ... Zresztą już na początku wątku jeden kolega na szybko i bez zapoznania się z całą korespondencją - ocenił na podstawie fragmentu mojego maila - że pewnie Mirek miał zły dzień ....

Proszę zatem nie wsadzaj takimi tekstami kija w mrowisko bo zaraz się zacznie i dołączą się kolejni którzy to uważają jaki to ja jestem STALIN i KimDzongIL

buchbuch napisał(a):
co z kolei może przynieść zupełnie przeciwny do założonego skutek.

to twoje prywatne i subiektywne zdanie - nie masz pojęcia co w moim przypadku przynosi skutek a co nie - możesz to oceniać po swoim podejściu ... być może po emocjonalnych swoich wypowiedziach masz zwykle problemy - bo ja nie.

buchbuch napisał(a):
Uczciwe podejście oparte na solidnych fundamentach zbudowanych z ponadmaterialnych wartości

Na to to już sobie pozwolę odpowiedzieć troszkę żartobliwie żeby nie było że zaczepnie - ale takie teksty to już mi się kojarzą z Marksizmem i Leninizmem

Tymczasem wszyscy jesteśmy ludźmi, każdy miewa słabszy i gorszy dzień i jeszcze nie widziałem osoby na forach która wypowiadałaby się tylko merytorycznie - jeśli chodzi o TEGO typu tematy ... emocje się każdemu włączają z automatu - tobie też. Ja nie twierdzę, że złe emocje ... ale emocje

podsumowując - to jest forum dla ludzi z emocjami ale wyrażanymi K U L T U R A L N I E ;) a nie brednie o super technicznych poziomach forów - bo to bajka

Jeszcze raz mówię - te moje przemyślenia to już takie ogólne a nie żebym się przyczepiał do twoich słówek

Proszę tylko nie wzniecać tu nowego wątku bo skończy się to usunięciem tych postów i tyle

PostNapisane: 25 sty 2017, o 16:41 
Moderator

buchbuch napisał(a):
Aj aj.. Z całym szacunkiem ale to mnie jednak obraża

Przepraszam - na prawdę pisałem że to żartem i nie miałem nic złego na myśli ale ok jeśli uraziłem to najmocniej przepraszam

być może też po prostu nie zrozumiałem do końca twoich intencji jak piszesz - no ale tu przyznaję się, że czasem tak mam i jeśli tylko ktoś wyjaśni to jestem jak mówię gotów przeprosić ... i przepraszam

czasem w nawale pracy i odpisywania na maile i na forum i na skype i telefony - no bywam rozkojarzony co jest moją wadą przyznaję

Jeszcze raz mówię nie zarzucam ci komunistycznych poglądów - tu raczej miał być taki ogólny żart ale ok nie rozwijam bo może masz rację że głupio wyszło jeszcze raz sorki - wycofuję swoje słowa

PostNapisane: 25 sty 2017, o 16:47 
Użytkownik

Starczy już moi drodzy panowie , starczy
zaiste prędzej foreste się nauczy programować niż wielu zroozumie podwaliny jakich się tu trzymamy i czym się chlubnie
obnosimy ... :P

tedy więc wać panowie tudzież i piękne białogłowy (co kolwiek miałem na mysli) przeto wam rzeczę
pax pax miedzy Chrześcijany ....

PostNapisane: 25 sty 2017, o 16:57 
Moderator

SunRiver napisał(a):
pax pax miedzy Chrześcijany ....

Ot dokładnie ;)

PostNapisane: 25 sty 2017, o 17:00 
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl

A ja zamykam temat, bo ileż to można ciągnąć. Malkontent nie pojawił się od wczoraj, nie wiadomo czy ma coś do dodania.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1