mirekk36 napisał(a):
Sunik ja rozumiem że można mieć wstręt do delfi i wcale nawet się nie dziwię ...
no ale nie pisz że jest tylko 32-bitowe bo to nieprawda.
ech no i ty tez dopisujesz sobie czego nie powiedziałem

....
odniosłem się do tej wersji tylko i wyłaczniemirekk36 napisał(a):
Tworzysz jeden program (aplikację) i jednym ptaszkiem mówisz na co ma się skompilować
no muszę sobie wybrtać z listy ... zamiast kilknąc na ptaszka żadna róznica

mirekk36 napisał(a):
Nawiasem mówiąc - skompiluj soft na 64-bity i to jeszcze w .NET i odpal go na WinXP
Nigdy nie miałem problemu ... może dlatego że używałem XP 64 bitowego ??
mirekk36 napisał(a):
najmniejszy - odpowiedzi na pytanie po co mi kompilacja na 64-bity w małych narzędziowych aplikacjach. Słucham ? .. chociaż jeden rzeczowy i rozsądny powód
Kilka razy miałem " nieprzyjemność" pisania aplikacji dla klienta gdzie wymogiem była wersja 64bit ...
Nie ma sensu przypadków opisywać bo do niczego to nie doprowadzi .,..
mirekk36 napisał(a):
Nie mam zamiaru w żaden sposób dowodzić że Delphi jest lepsze od C#
a czy ja gdzieć gdzie kolwiek napisałem że C# jest lepsze ?? hmm... słucham ??
to że to czy tamto piszę w C# bo szybciej i wygodniej , że kobyła .Net mnie nie przeraża ( bo i czemu , byle złomcet z biedronki
ma tyle ramu że się w nim łyndołs 10 zgubi i przez tydzień nie wylezie)

Przecież używająć VS ni trzeba pisać w C# , można pisać w F#, VB, C++ , C
ale nie o to chodziło ... w moim wpisie
Odinosłem się do tej konkretnej wersji jaką dali za free , do IDE z wczesnej kredy ... no dobra niech będzie jura no ...
biorąc pod uwagę swoje przyzwyczajenia , co za tym idzie brak wygody użytkowania..
Już na czacie napisałem że zapewne u mnie to wina mocno i głęboko zakorzenionej przez szkołę niechęci do paskala , bo niektórzy
"nauczyciele" potrafią skutecznie zniechecić i obrzydzić ... aczkolwiek pisywałem w TP5.0 potem TP7 i jakiś czas w Delphi
ale nie porywało mnie tłamsiło i ciągle słyszałem za sobą rzucany z ust nauczyciela niczym wywód z kanału drzew ... opis języka

ALE NIGDZIE NIE NAPISAŁEM ZE C# czy inny język JEST LEPSZY , JAK TEŻ nie napisałem ze jest do (Y) czy cokolwiek innego
wręcz podziwiam Cię Mirku i Xbarego że w tej prehistorii odnajdujecie sens i tworzycie przecież ciekawe i fajne softy.
czas więc w sumie zakończyć tą właściwie jałową dyskusję , bo bynajmniej ja nie mam zamiaru niczego dowodzić w żadną stronę
jak też nie miałem zamysłu pisząć o wersji Starter nic złego, a zwyczajną lekką przekorę która miała rozbawić , a doprowadziła
niemalże mnie na szafot ... aż się łezka w oku zatoczyła bo czasy wojen ATARI <> C64 się przypomniały .... tak samo bezsensowne jak ta dyskusja ...
Epilog
i tak mi się berlin po 45 nie podoba .... a co ...