Na wstępie zaznaczę, że stos z książki działa a posiłkując się kodem z tuxgraphics uruchomiłem już sterowanie diodą LED. Teraz przyszedł czas na LCD gdzie również posiłkuję się kodem z w/w strony.
Do uruchomienia wyświetlacza używam biblioteki z książki i ten również działa, podczas inicjalizacji wypisując to co mu kazałem.
Tak więc zaczynam:
Na atmedze znajduje się stronka która wysyła do URLa polecenia dla wyświetlacza:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Co po wpisaniu tekstu w formularzu powoduje wyświetlenie w przeglądarce adresu:
Kod:
http://192.168.0.110/mleko/?sw=5&l1=linia1&l2=linia2
Więc wszystko moim zdaniem ok.
Do wysłania tekstu dla wyświetlacza używam funkcji:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
w/w kod doskonale spisuje się przy włączaniu/wyłączaniu led więc nadanie zmiennej lcd_cmd wartości "5" powinno wypisać na wyświetlaczu tekst ale tak się niestety nie dzieje.
Próbowałem, co widać w kodzie, zczytywać gStrbuf jak i str, niestety bezskutecznie.
Nie pojawia się na nim także string "aaa" co oznacza jakby w ogóle nie znajdował w URLu zapisu "l1=linia1"
Proszę o podpowiedź gdzie ewentualnie popełniam błąd bo już skończyły mi się pomysły...