20rafalo napisał(a):
Mistrzu Mirku tutaj na forum
topic1346-30.html kolega "Krauser" przedostatni post.
Kłopot w tym, że ja rozumiem co napisał kolega Krauser a ty nie .... wyjaśnił ci wyżej.
Masz stałe priorytety przerwań w AVR - zależnie od kolejności w tablicy wektorów.
A ISR_NO_BLOCK wcale nie służy do zmian priorytetów więc nie powołuj się na słowa kolegi Krauser - gdy jak mówię ich nie do końca jeszcze rozumiesz....
ISR_NO_BLOCK - może ci tylko i wyłącznie spowodować że na czas takiego przerwania nie zostaną zablokowane inne, i niestety nieumiejętne posługiwanie się takim mechanizmem w rękach początkującego, który jeszcze tak w ogóle poznaje co to są w ogóle przerwania i jak działają doprowadzi w pięć sekund do przepełniania stosu i super niekontrolowanych efektów. Zresztą nie doprowadzi a pewnie już doprowadza .....
Reasumująz ISR_NO_BLOCK jest po to żeby z tego korzystać w super specyficznych przypadkach (ja praktynie z tego nie korzystam - może w 1%) .... a żeby z tego korzystać to jeszcze raz dobitnie powtórzę - trzeba najpierw mieć opanowane więcej niż w 100% posługiwanie się w normalnym trybie przerwaniami....
zatem (tak to bywa Krauser), że czasem niektóre porady mogą zaszkodzić niż pomóc - szczególnie gdy widać że tu kolega na razie walczy z podstawami. Takie jest moje zdanie ale oczywiście nie oznacza to że każdy musi się z nim zgadzać.
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]w twoim przypadku polecam ci od razu usunąć ISR_NO_BLOCK - a jestem na 1000000% przekonany że wszystko co chcesz osiągnąć da radę na tym AVR'ku zrobić bez tego.
www.youtube.com/mirekk36 ]