Witam!
Pana program działa lecz no właśnie ja się uczę tego języka to swoją drogą ale czy nie prościej idzie napisać ten program?? W sensie takim że bardziej zrozumiale bo sam trochę mało z tego rozumiem no ale to swoją drogą. Pozwoliłem sobie napisać ten sam program w wersji naprawdę długiej bo po prostu nie wiem jak połączyć port A i C żeby mi świeciły równo w 2 rzędach fakt faktem wersja demo już też jest lecz przycisk nie działa nie wiem czemu. O to program :
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Tak jak mówiłem jest on długi i mieści aż 5% w procesorze a sądzę że pójdzie go napisac bez wszystkich timerów i wgl i zmieści się on w 2-3 procentach a dla każdego początkującego będzie bardziej wiadomo o co chodzi. Także bardzo proszę o sprawdzenie tego programu lub ewentualnie jakaś podpowiedź jak połączyć port A i C w 2 rzędy resztę sądzę że sam zrobię.
A patrząc na pana program czyli ten :
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
z postu tego :
topic10761.html#p124477To szło by go napisać krócej i czytelniej czyli np tak :
język basic4gl
Wystarczy dopisać aby czujniki i ten prorgam jest bardziej czytelniejszy jak i bardziej zrozumiały dla początkującego no ale to tak na marginesie. Kiedyś potrzebowałem mieć połączone 32 porty i jakoś doszedłem do tego jak to zrobić w jak najprostszy sposób. Tylko że teraz jakoś nie daje rady zrobić tego w 2 rzędach.