Okej
Dzięki za odpowiedz. ale póżniej będę chciał zrobić coś takiego że jak impuls będzie za krótki to zwracam 1 a jak za długi to 2 a jak bity startowe się nie zgadzają to 3 i wyświetlam na wyświetlaczu co jest przyczyną błędu więc nie czynie to stałą dosłowną ale masz racje tylko wiesz chce po prostu pózniej ulepszyć kod więc coś takiego mi wpadło do głowy.
Wydaje mi się że mój broblem tkwi w tym że gdy już odbiore ramke to do statusu wpisuje variable a poniżej mam że jeżeli status ma variable to zeruje bufor a skąd zdarzenie ma odczytać bufor trzeba dać na początku przerwania linie która zeruje bufor jeśli wystąpił błąd
------------------------ [ Dodano po: 54 minutyach ]Poprawiłem kod zamieniłem też miejscami poszczególne części kodu bo gdy sprawdzam bit to po pierwszym impulsie a bit ma 2 impulsy poprawiłem ten też bufor który kasowałem ale nadal nie działa.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
język c