Witam
Piszę nową funkcję w bibliotece do wyświetlacza TFT:
ILI9340C.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
pewnie nie działa ale nie o to chodzi
ILI9340C.h:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
main.c:
język c
a przy kompilacji w konsoli:
Kod:
18:41:01 **** Incremental Build of configuration Release for project SDcardTFTILI9340 ****
make all
Building file: ../main.c
Invoking: AVR Compiler
avr-gcc -Wall -Os -fpack-struct -fshort-enums -std=gnu99 -funsigned-char -funsigned-bitfields -mmcu=atmega32 -DF_CPU=11059200UL -MMD -MP -MF"main.d" -MT"main.d" -c -o "main.o" "../main.c"
../main.c: In function 'main':
../main.c:50:5: warning: implicit declaration of function 'drawBitmapRGBfromFile' [-Wimplicit-function-declaration]
../main.c:19:7: warning: unused variable 's1' [-Wunused-variable]
Finished building: ../main.c
są "includy" do pliku z funkcją ale tak jakby kompilator jej "nie widział". Robiłem Clean projektu restartowałem Eclipse i komputer zmieniałem nazwę funkcji ale nic to nie dawało. Gdy wklejam funkcję bezpośrednio do main działa. Biblioteka też działa bo bez niej nie działałby mi wyświetlacz. O co chodzi? Z góry dzięki za pomoc.