kitonQ napisał(a):
(...)Tak PC widzi przejściówkę

To urządzenie nie może zadziałać tak jak oczekujesz, bo coś jest nie tak ze sterownikami (te warningi (żółte trójkąty) w menadżerze zadań nie pojawiły się od tak).
Ja bym zrobił tak:
1. Odłączył urządzenie BlueTooth od komputera.
2. Wejść w menadżer urządzeń i sprawdzić czy są jakieś warningi - jeśli tak, to albo wyłączyć urządzenie (sposób szybszy, bezpieczniejszy, ale jeśli wyłączysz coś co ma wspólnego z bluetooth to pomimo późniejszej instalacji poprawnych sterowników może nie chcieć zadziałać). Drugi sposób to odinstalowanie urządzeń, które powodują warningi. W obu przypadkach stosujesz zasadę: prawy klawisz myszy->właściwości->zakładka sterownik, potem w zależności od tego co chcesz zrobić wybierasz albo wyłącz albo usuń sterownik.
3. Restartujesz komputer (bluetooth cały czas jeszcze ma być wyłączony). Jeżeli wybrałeś odinstalowanie sterowników i po restarcie pojawią się na nowo warningi (system wykrył urządzenia i nie może ich zainstalować), to wtedy: jeśli masz sterowniki do tych urządzeń zainstaluj je, jeśli nie -> wyłącz urządzenie. Oczywiście po wyjściu z menadżera urządzeń restart komputera. Po restarcie ma nie być warningów. Sorry, że tak trochę nie po polsku piszę

4. Pora na instalację sterowników USB dla urządzenia BlueTooth, które posiadasz. Powinny być to te sterowniki, które zaleca producent, lub te które wiesz, że zadziałają (po instalacji w menadżerze urządzeń będzie widoczne nowe urządzenie, a nie jakieś tam nowe urządzenie i przy nim warning).
5. Czasami trzeba użyć takiego sterownika co się nazywa giveio.sys - można go pobrać z tej strony:
http://www.cs.ucr.edu/~eblock/pages/pictools/giveio.html - tzn. oprócz dodatkowego sterownika dla USB przeznaczone TYLKO dla BlueTooth. Nie wiem jaka powinna być kolejność: czy najpierw instalować giveio (ja bym tak zrobił), czy najpierw sterownik USB/BlueTooth - w każdym razie po instalacji nie powinno być żadnych niespodzianek w Menadżerze urządzeń. Dodam, że po instalacji giveio trzeba go odpowiednio skonfigurować co opisane jest na stronie, z której się go ściąga.
6. Wyczytałem, że BTM222 domyślnie używa prędkości 19200, ale właśnie taka była wpisana, więc -poza sterownikami- nie wiem co by mogło powodować nieprawidłową pracę.
Skoro w innym terminalu działa, to i w putty powinno. Może wina leży w samym programie putty?
Pozdrawiam! j23 Jarek
P.S. Sorry, że trochę po czasie odpowiadam