WoodPaker napisał(a):
Ad1). Jeśli chcesz być dokładny to nie. Obudowa zawsze będzie zakłamywać odczyty bo w końcu staje się swego rodzaju układem zamkniętym, który się jednak troszkę grzeje od środka.
Wydaje mi się, że w przypadku obudowy na szynę DIN nie powinno być tak źle. Obudowa ma dwie podłużne szczeliny u góry i u dołu (przepusty na kable). Projektując płytkę czujniki umieściłem wzdłuż dolnej szczeliny, natomiast wszystkie potencjalnie grzejące się elementy znajdują się nieco wyżej. Ciepłe powietrze unosi się do góry, a więc powinien tworzyć się efekt kominowy - cieplejsze powietrze będzie uciekało górną szczeliną, natomiast na jego miejsce od dołu będzie napływało powietrze z zewnątrz, omiatając czujniki.
Cytuj:
Ad2) Zasilanie wg. noty aplikacyjnej musi być przynajmniej 3,5V i tyle musi być. Poniżej będzie klapa.
No i właśnie to jest nie do końca jasna kwestia. Nie wszystkie noty podają 3,5V. W niektórych jest mowa o 3V.
Zobacz np
TUTAJWidziałem też tutoriale opisujące wykorzystanie tego czujnika z Raspberry Pi, w których użyta została linia VCC 3,3V.