Dziękuję za wszelkie rady i wskazówki, za nim przystąpię do poprawek to chyba muszę z wami podyskutować.
Otóż sam prototyp powstał na bazie Arduino i kilku dodatków, nie uczyłem się nigdy wcześniej nic o elektronice i wydawało mi się słusznym zacząć zabawę z tą płytką. W między czasie w firmie w której pracuję znalazło się zapotrzebowanie na opracowanie sterownika do pompy obiegowej Gruntowego wymiennika ciepła sterowanej dwoma czujnikami temperatury. Najwięcej problemów jak się możecie pewnie domyślić sprawiło mi filtrowanie zasilania, ale po głębszym zagłębieniu się w blog Gospodarza udało mi się osiągnąć pewien sukces. I Tamten sterownik działa już około 2 miesiące choć już wiem że muszę go wymienić na właściwy jak będzie gotowy.
Początkowo chciałem zastosować oddzielne zasilanie 5V (jakaś ładowarka telefonu) ale wydało i się to mało profesjonalne aby do jednej obudowy doprowadzać 5V i 230V i dlatego też zastosowałem trafo itp. a wszystko mieści mi się w standardowej obudowie do elektroniki Z16.
Oczywiście produkcja ma mieć charakter seryjny i to ma być wersja podstawowa sterownika, wersja rozszerzona ma mieć jeszcze wyświetlacz i prosta klawiaturę, a najbogatsza obsługę przez internet, generowanie wykresów itp.(może ktoś by się podjął produkcji??
)
Cytuj:
jeśli ma być to seria (np. kilka) urządzeń, to może warto wprowadzić radykalne zmiany?
chętnie posłucham bo sam się jeszcze mało znam a warto kogoś czasem posłuchać