andrzej381 napisał(a):
Prośba do Mirka, czy nie mógłbyś tak zrobić aby MkClipse wypakowywał toochain AVR do dowolnie wybranego katalogu a nie do c:\users\{użytkownik}\Dokuments\ ?
Mógłbym fizycznie tak zrobić ale nie zrobię, absolutnie nie zrobię. Ma tak być jak jest. Bo to jest prosty program i sam się konfiguruje, wszystko robi a to łatwiej uzyskać jak są pewne rzeczy ustandaryzowane - zresztą wg zaleceń Majkrosofta i jest to zdrowe podejście.
Ja zachodzę w głowę jak można pisać takie (proszę na prawdę nie obraź się) ale takie bajki, że OneDrive sam coś robi, że sam ci pakuje cały foder DOKUMENTY itp ... albo że ci ścieżki zmienia.
no ale bez przesady, bo jeśli już GO UŻYWASZ i chcesz używać to proszę Cię weź się naucz obsługiwać taki program którego bierzesz w łapki - czyli OneDriva. Toż on domyślnie po odpaleniu wprawdzie synchronizuje wszystkie pliki z folderów windowsa takich jak: PLIKI, DOKUMENTY, ZDJĘCIA .... ale na ZEUSA czy uważasz że nie można tego zmienić w konfiguracji OneDrive? Przecież to proste jak drut, wystarczy wyłączyć w opcjach te foldery z synchronizacji a zamiast tego dodać inne własne foldery do synchronizowania. Czemu tego nie zrobisz ? Tylko piszesz o dziwnych rzeczach że OneDrive coś ci miesza. On nic nie miesza tylko no niestety tobie jednak zabrakło cierpliwości żeby chociaż chwilkę nawet poszukać jakichś informacji w necie jak go skonfigurować
--------------------
Tymczasem MkClipse udostępnia swoje niektóre dane innym atnelowskim programom, jak np dla MkBootloadera w przyszłości może dla innych. Dzięki czemu ja nie muszę wyjaśniać użytkownikom wielu rzeczy jak coś tam skonfigurować - wszystko robi się ładnie samo "za plecami" użytkownika
www.youtube.com/mirekk36 ]