To jest tak - jak widzisz, jak wiesz i tak jak ja mówiłem w poradnikach.....
Jak ktoś podłączy w procesorze TYLKO jedną parę VCC i GND (nawet bez AVCC i AGND) to co ??? no to też niby działa ? - więc może to zbytek ? po co ? ..... z takiego założenia wyszedł chyba jeden z autorów pewnej książki, która się jakiś czas temu ukazała m.in o AVR'ach w której to właśnie czochrało go podłączanie zasilania do wszystkich pinów ....
Więc teraz sam sobie odpowiedz ....
Przede wszystkim rozważ na przyszłość skąd kupujesz takie płytki a jeszcze lepiej to przed zakupem sprawdzaj je tzn ich schematy, bo niestety węsząc łatwy zysk wzięło się za to wiele firm w Polsce, bo to modne i dawaj robić przeróżne zestawy ewaluacyjne .... a to że potem taki czy inny zestaw się wiesza , itp - to kogo to obchodzi ? przecież zawsze można zwalić na usera który coś źle robi
taka jest smutna prawda....
Zamiast więc myśleć np czy dolutować teraz kynarem zasilanie do pozostałych nóżek, sprawdź lepiej jak w ogóle jest zaprojektowana, jak w ogóle są poprowadzone ścieżki a szczególnie zasilania, jak jest zrobione filtrowanie zasilania itp ....
jeśli do kitu - to po prostu używaj tego sobie do testów, nauki programowania a nóż będzie dobrze działać .... ale jakbyś miał na tym zrobić jakieś urządzenie swojemu klientowi to uważaj żeby się nie wkopać później ...
W notach aplikacyjnych nie pisze się o tym - dlatego że to są ZBYT oczywiste i podstawowe rzeczy, i gdyby w notach miał ktoś opisywać zasady jakie obowiązują w elektronice, w prawidłowym projektowaniu itp - to pomyśl sobie ile by to zajęło ? hmmm ?
www.youtube.com/mirekk36 ]