Witam,
planowałem zrobić sobie coś, na zasadzie "inteligentnego" komputera/laptopa, ale trzeba zacząć od czegoś prostszego

Na początek dodam, że wysyłanie znaków/stringów itp. atmega-bt-smartfon/smartfon-bt-atmega mam już w jakimś stopniu opanowane. Dotychczas, aplikacje, które robiłem na android, były zrobione za pomocą App Inventor. Teraz nadszedł czas, aby napisać coś w Eclipsie (java). Oczywiście na starcie mam/miałem dużo problemów (startowy kod nie kompilował się, posiadał błędy), ale nie w tym rzecz. Chcę zrobić coś takiego: podczas gdy zbliżam się ze smartfonem do BTM222, wybrane przeze mnie (programowo) LED mają się zapalać. Przykładowo: jestem ~10m od BT, świeci się jedna dioda, jestem ~8m od BT, zapala się kolejna dioda, itp. Chcę zrobić to za pomocą siły sygnału BT. Doczytałem, że dokładnie chodzi o RSSI (chyba, że jest inny sposób, który na początek może być prostszy).
Znalazłem w GoogleShopie aplikacje, które mierzą siłę sygnału BT, więc obstawiam, że coś takiego jest możliwe do zrobienia przez zwykłego, szarego człowieczka

No i pytanie: czy wiecie może, skąd można pobrać biblioteki do RSSI? Pytałem wujka googla, ale jakoś ciężko coś sensownego znaleźć (być może dlatego, że do końca nie wiem, czy szukam tego czego chce

)
Jeżeli ma ktoś jakies materiały, które pomogą mi zrobić to, o czym piszę, proszę o odpowiedź.
ps. jeżeli dział nie jest odpowiedni, prosze o przeniesienie.
Pozdrawiam, Łukasz