Witam,
Wykonałem urządzenie które mierzy ciśnienie, temperaturę i generuje odpowiednie sekwencje cykli sterowania elektrozaworami. Urządzenie to ma zapisywać dane na karcie SD. Do obsługi karty zastosowałem bibliotekę FatFS. Liczbę cykli (liczba od X do XXX XXX) zapisuję w dwóch różnych plikach NADPISUJĄC je i wszystko jest w porządku.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
i wywołanie funkcji zapisu:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Natomiast jeżeli zapisuję więcej danych w postaci:
język c
Funkcja zapisująca na kartę więcej danych:
język c
Jeżeli zapisuję BuforSD to przez jakiś czas wszystko jest OK zapisuję się bez błędów, plik mogę normalnie otworzyć. Natomiast po jakimś czasie nagle się wysypuje. Plik jest widoczny na karcie jednak nie mogę go otworzyć bo wyrzuca błędy.
Teraz moje MEGA prośba o sprawdzenie poprawności zapisu, czy czegoś nie pochrzaniłem.
Jeszcze funkcja zapisu u usuwanie stringa BuforSD:
język c
Z góry dzięki za pomoc i poświęcony czas.