Witam,
Nie wiem co chcesz osiągnąć dokładnie na tej diodzie:
1. Czy chcesz by po odczycie ADC dioda świeciła na stałe z odpowiednią jasnością, dokładnie rzecz ujmując dioda ma świecić z jasnością odpowiadającą wartości ADC?
2. Czy chcesz by dioda migała płynnie z odpowiednią częstotliwością zależną od ADC.
W przypadku pierwszym nie potrzebny Ci jest Timer odczytujący wartości ADC, Ja do tego przypadku ( regulacja podświetlenia LCD, ale nie na ADC wykorzystuje taki fragment kodu):
INICJALIZACJA TIMERA1 PWM14
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Proste ustawianie wartości po naciśnięciu klawisza:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
U mnie to powoduje zmiane jasności świecenia diody podświetlającej LCD.
Jako że robię miernik to Ci podrzucę konfigurację ADC na multichannel i auto odczyt ADC dla Atmega328 dla Atmega8 musisz przerobić rejestry:
język c
język c
język c
Tylko musisz odpowiednio przerobić pod to co chcesz osiągnąć.
W main dodatkowo musisz po kolei zrobić tak:
język c