John Hello napisał(a):
Problem jest taki: wyświetla napis ATNEL, następnie godzinę, a następnie temperaturę.
Sorry, ale nie mogę przyjąć tego, co Panowie piszecie, ja mówię o jednym, a wy o czymś innym.
Napiszę jeszcze raz jeszcze wyraźniej:
mam tak: wyświetla napis ATNEL, efekt fx, potem czas, efekt fx, następnie temperaturę, następnie przygasa i znowu temperaturę, następnie przygasa i znowu temperaturę itd. dalej to już tylko temperaturę. I z tego już nie wychodzi.
Po całodniowym badaniu widzę: albo ten efekt jest od razu (już podczas pierwszego obiegu), albo np. po 5 minutach.
Nie jestem już niczego pewien, aczkolwiek zaobserwowałem to tylko, jak mam wgrany projekt 13_MATRIX.
Porównałem funkcje:
pokazuj przejścia i rtc_soft_timer w obu projektach - nie ma różnic.
Przy projekcie 12_MATRIX tego zjawiska nie ma (tj. na razie nie zaobserwowałem).
Dlatego nie zakładam (na razie), że to sprawa sprzętowa.
------------------------ [ Dodano po: 17 minutach ]P.S Jednak się zacznę zastanawiać nad słowami Mirka, ..rozjaśnianie.., no na razie tego nie ruszałem, bo nie rozumiem, co to ma wspólnego.
Ale jeśli ma, to chylę czoła.
------------------------ [ Dodano po: 57 minutach ]P.S. fotorezystor 16-50k, pozostałe elementy zgodnie ze spisem elementów.