Witam.
Usiłuję opanować tworzenie własnych przetwornic Step-Up na układzie SC4506 firmy Semtech ale mam problemy z opanowaniem niektórych obliczeń i danych potrzebnych do wzorów.
1. na stronie 8 z datasheet'a jest wzór nr2 do obliczania błędu procentowego, jest tam taki zapis: (R1||R2). Jak mam w tym wzorze rozumieć znak "||" i co z nim zrobić?
2. na stronie 9 wzór nr3 (Duty Cycle) potrzebuje znać Vcesat i Vd. Z noty (ze 2 str.) wiem że wynosi między 260 a 430mV mam tutaj przyjąć wartość typową czy dokładna wartość wynika z czegoś konkretnego? No i wartość Vd nie wiem skąd wziąć, z noty katalogowej diody której użyję w mojej przetwornicy?
3. W następnym (czwartym) wzorze mam problem z ILim i znów mam przyjąć wartości z noty między 1.4 a 2.5A, najbezpieczniej wartość minimalną 1.4A czy wynika ona z czegoś innego?
4. Na stronie 10 w Inductor Selection jest dla mnie najtrudniej. Są tam 3 schematy, wydaje mi się że wzór nr8 wymaga podstawienia wyniku ze wzoru nr6 (delta IL) i wzór nr6 potrzebuje wyniku ze wzoru nr8 (L).
5. Akapit Discontinous-Conduction Mode chyba już nie jest zbyt istotny? chyba że się mylę?
Docelowo chcę zrobić przetwornicę podnoszącą napięcie z baterii Li-Ion 2.6V - 4.2V do 7V (do zasilenia silniczków elektrycznych).
W zamian za pomoc bardzo ładnie podziękuję :) , i obiecuję ładnie opisać budowę mojej przetwornicy oraz element po elemencie razem ze schematem