Witajcie po przerwie .Nie ,nie zrezygnowaem z ukladów programowalnych.Poprostu mam sporo zajęć i ograniczony czas na nowinki ale nie odpuściłem
UDALO siem zaprogramować pierwsze uklady CPDL
Pozatym w miedzyczasie zdobyłem troszkie wiedzy na temat tych układów .
Tak więc jestem mega szczęśliwy bo te mega szybkie skurczybyki zaczeły dla mnie pracować !!!!
------------------------ [ Dodano po: 1 minucie ]mirekk36 napisał(a):
Atmeg napisał(a):
.To nie są tematy dla początkujących ale też mi nie przeszkadza miejsce .
Na naszym forum wszyscy czujemy się początkującymi i też początkującym staramy się pomagać - więc miejsce tak na prawdę nie ma znaczenia jak widać.
w sumie masz racje , każdy kto próbuje czegoś nowego jest początkującym .
------------------------ [ Dodano po: 14 minutach ]OK , kilka słów wyjaśnienia . Ja skupiłem sie na starszych produktach firmy Altera .Wiedzialem iż nie potrzebuje układow o 2000 albo 10000 makroceli .Ja potrzebowałem zrealizować układ ,odpowiednik powiedzmy max 100 sztuk klasycznych ukladów TTL.
Miedzy innymi zakupiłem uklad z seri starej ,to jest EPM 3064 w obudowie PLCC ....i był to strzał w 10tke .
To działa
działa nawet z najprostrzym programatorem .Ponad to układ toleruje napiecia na wejściach do 5V .
Siekne schemat tego co tam stworzylem ,generalnie są to zestawy liczników dec z interfejsem do odczytu i wpisu danych .
------------------------ [ Dodano po: 55 minutach ]sorki za kiepski obraz schematu ale tak wyszło .To jest mniej wiecej połowa schematu umieszczona w tym scalaku epm3064.