wrctomi napisał(a):
W poradniku miałeś powiedzieć dlaczego nie można stosować wielu Timer1,Timer2 itd.
i w zamian za to postanowiłeś stosować delaye z modulo ? .... no to hmmm troszkę albo nawet nieco bardziej kolega popłynął ... a szczerze mówiąc to coś tragicznie opacznie zrozumiał ... i to totalnie opacznie
Gdzie ja mówiłem że nie można stosować wielu timerów ? A jeśli użyłem słowa "wielu" to jak ty rozumiesz to słowo w tym konkretnym kontekście? Że wielu to oznacza więcej niż JEDEN ? więcej niż DWA ? ... jeśli tak to zrozumiałeś to jeszcze raz powtarzam - jesteś jak na razie jedną osobą która tak zrozumiała i nie piszę tego aby ci dogryźć tylko żeby szybko sprowadzić cię na prawidłowe tory ...
otóż gdy użyłem słowa "wielu" miałem na myśli CO NAJMNIEJ - kilkanaście
![Puszcza oko ;)](https://forum.atnel.pl/images/smilies/icon_e_wink.gif)
albo np więcej niż osiem ... a tak na prawdę zastosowanie ich nawet w liczbie 20 też dałoby radę i działałoby poprawnie ....
Tyle, że po tym kodzie który napisałeś wyżej obawiam się niestety, że na tym etapie (być może się mylę to mnie wyprowadź z błędu) w ogóle jakby nie rozumiesz jeszcze idei działania tych timerów programowych i stąd masz to mega zamieszanie
dlatego polecam ci zamiast pisać na razie jakiegoś swojego programu w którym przeplatasz wg mnie pojęcia typu "flaga" z "timerem" programowym ... to weź odłóż to na bok i wypróbuj na jakiejś stykówce czy byle zestawie z kilkoma diodami LED z jakimś wyświetlaczem, z jakimś RS232 - działanie tychże timerów programowych z Bluebooka - żebyś zaskoczył o co chodzi w ogóle .... bo namieszałeś sobie OKRUTNIE mówię ci
Powiem więcej - w trakcie takich ćwiczeń (które warto robić do bólu aż się zrozumie) ... gdyby coś było nie tak, gdyby coś sprawiało ci problem to wtedy ŚMIAŁO TU pytaj - ja chętnie pomogę
i odstaw na tą chwilę w ogóle modulo ok ? i tą metodę ... w ogóle zapomnij o niej na tą chwilę w aspekcie timerów programowych
ale PRZEDE WSZYSTKIM weź w łapki - rozdział o projekcie wielozadaniowym, odpal go - modyfikuj we własnym zakresie, coś dodaj, coś odejmij - zrozum jak on działa ok?
www.youtube.com/mirekk36 ]