Poza tym co napisałem na czerwono to co mają wspólnego biblioteki z twoim problemem ? przecież ty go sobie sam sztucznie wymyślasz z tym co napisałeś, że rzekomo:
dominiv2604 napisał(a):
Mój problem polega na tym że wartości obu temperatur (z obu czujników), są przechowywane w jednej zmiennej "cel".
są przechowywane w jednej zmiennej. Nie nie panie kochany, twój problem polega na tym, że nie rozumiesz kompletnie jak się korzysta z takiej biblioteki. Jest ona KOMPLETNA i nic nie trzeba w niej zmieniać ....
Zamiast tego zastanów się nad czym innym, np:
1. co za problem zrobić sobie kilka zmiennych albo nawet struktur do przechowywania temperatur z kilku albo i kilkunastu czujników ? hmmm ?
2. toż zmienna cell i fract_bits i subzero - służą tylko do tego aby odczytać bieżącą wartość z DOWOLNEGO czujnika rozumiesz ? A jak ją odczytasz to co za problem zapisać ją do odpowiedniej szufladki czyli do zmiennej np cell1, cell2, cell3 itd itp ?
W związku z powyższym tego typu operacje robimy już ABSOLUTNIE we własnym programie i nie grzebiemy w ogóle w ślicznie przygotowanej bibliotece bo po co ? Do każdego projektu będziesz ją przerabiał ? Nie tędy droga - żeby ona była UNIWERSALNA a taka jest, nawet powiedziałbym MEGA UNIWERSALNA to robi się to tak jak opisałem wyżej. Uwierz mi, że za jej pomocą w NIEZMIENIONEJ postaci robiłem niejeden projekt, gdzie na całej magistrali było nawet kilkanaście czujników .... i nie zmieniałem nawet jednego bajta w bibliotece. Dzięki temu mogę ją używać identycznie w różnych swoich projektach
www.youtube.com/mirekk36 ]