Witam,
Mam problem otóż tak bezspośrednio spod ESP8266 przy użyciu języku LUA bardzo ciężko jest odczytać prawidłowo temeprature i wilgotność. Ma to związek z czasem wykonywanie się poleceń. Z tego co znalazłem jedym działa na konkretnych wersjach nodemcu innym nie. W związku z tym postanowiłem zrobić swojego rodzaju spowalniacz danych przesyłanych przez DHT11. Znalazłem na jednej ze strony gotowy kody do odczytu danych z DHT11 trochę go przerobiłem aby działał bardzie jak ja chce.
Ogólnie efekt ma być taki atmega48 (taka była pod ręką) odczytuje dane z DHT11 i zapisuje siąg bitów w tablicy. Następnie na podstawie danych zapisanych w tablicy wysłam stan niski lub wysoki na jeden z pinów. W taki sposób, że jak mam w tablicy 0 to przez 0,5s jest stan niski gdy mam 1 to przez 0,5s wysyłam stan wysoki i tak aż do momentu jak wyśle 40 bitów. Na potrzeby testów czasw kodzie jest ustawiony na 5s zamiast 0,5s. Jest tam jeszcze sygnalizacja LED nie korzystam z niej jest to pozostałość ze znalezionego kodu.
Niestety coś mi nie działa jako winowajce problemów widzę przypisywanie 1 i 0 do tablicy lub ewentualnie jakiś błąd w miejscu wysyłania sygnałów na pin. Akurat wszystko się poprawnie kompiluje, błędu nie widzę a nie działa.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.