Witam,
Po obejrzeniu serii poradników Pana Mirka z serii ADC stworzyłem sobie prostą klawiaturkę składającą się z 4 klawiszy (docelowo ma być 12, ale chciałem sprawdzić na początku, czy to wszystko zadziała). Wszystko pięknie działa, 4 diody led pięknie się zapalają po wciśnięciu odpowiednich klawiszy, na lcd wyświetlają się pięknie cyferki odpowiadające klawiszom. Działa też funkcja Auto Repeat (którą na chwilę obecną skasowałem).
Dalej sobie pomyślałem, aby stworzyć taki prosty zamek szyfrujący. Z początku próbowałem porównywać hasła i klawisze na zasadzie Sumy lub iloczynu (Wiem, że to banalne). I nawet do pewnego stopnia działało....problem w tym, że jeżeli hasło było np 1234 , to jakakolwiek kolejność cyfr powodowała "zadziałanie kodu".
Kolejna próba to porównanie tablic... niestety tutaj pojawia się problem z pętlą FOR, którą dodałem....Mianowicie każda cyfra pojawia się 4 razy na wyświetlaczu... "Hasło działa jedynie gdy pod "tab1" jest wpisana 4 razy ta sama cyfra.... Domyślam się, że problem jest albo z pętlą, albo z wyświetleniem cyfr na wyświetlaczu....
Dlatego zwracam się z prośba o pomoc, jak to zrobić, żeby działało.....poniżej wrzucam kod programu
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.