Jeszcze raz podam o co mi chodzi, podając dalsze szczegóły, aczkolwiek siedzę teraz nad tym problemem i kombinuję.
Mam tak: (kropki zastosowane, aby nie naruszać praw autorskich Mirka):
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
oraz:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Rozumiem, że typ wyliczeniowy ma swoją reprezentację liczbową elementów listy. Zapewne są to wartości typu signed int?
Ale czy to ważne, jeśli w funkcji poniższej jest const char *str?
język c
Otrzymuję na OLED coś takiego, dla:
poniedziałku p
wtorku wto sro
środy sro
czwartku (nic nie otrzymuję)
piątku pio s
soboty s
niedzieli nie >
Np sprawdzam w funkcji void mk_ssd1306_puts_P(...) ile razy w pętli było zero (NULL) dla wtorku, było 2 razy, ale dlaczego po pierwszym razie nie wyszedł z pętli w warunku while? Kto tu do licha dyktuje warunki?
------------------------ [ Dodano po: 10 minutach ]Kolega barney rozwiązał moją zagadkę!
Brawo, brawo!
Dziękuję, to była prawidłowa diagnoza, wszystko zaczęło działać zgodnie z założeniami.
------------------------ [ Dodano po: 13 minutach ]Dlaczego to pomogło, zachęcam do przeanalizowania.
Sam się za chwilę nad tym pochylę, a myślę, że może to i nie tylko dla mnie być pouczające.