Witam ,jestem tutaj pierwszy raz, niedawno kupiłem od Atnela programator wraz z poradnikiem i mam pewien problem ,jestem początkujący i zwracam się do Was z prośbą o pomoc.
Mój problem wygląda tak:
avrdude_mk.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude_mk.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.
Posiadam ATMEGA 32 16PU , wiem wiele osób pisało, że to problem z połączeniami. Sprawdziłem chyba z 50 razy te połączenia miernikiem pomiędzy programatorem a bezpośrednio Atmegą i wszystko się zgadza, w MkAVRCalculator gdy daję "Sprawdź podłączony AVR" to wykrywa mi i nie ma żadnych błędów, lecz gdy napiszę prosty program, migania diodą tak jak w filmiku Pana Mirka o ustawieniach Eclipse i robię wszystko tak jak na filmiku ( no chyba, że czegoś nie zrobiłem, ale instalowałem dwa razy krok po kroku w jednoczesnym czasie z filmikiem) i gdy na końcu dam w Eclipse upload do Atmegi to wyskakuje mi ten błąd. Załączam poniżej screeny z chyba wszystkich ustawień, które były poruszane na poradniku :
Nie mam już pojęcia co robię źle, bo jestem pewien, że połączenia są dobrze, bo sprawdzałem napięcie na nóżkach Atmegi i zasilanie jest. Proszę o podpowiedź co mogłem zrobić źle.