edwardkraweznik napisał(a):
Przychodzi BB, otwieram i wielkie zdziwienie: mam 511 stron z informacjami typu: co to jest kompilator, co to jest funkcja i zmienna, itd...
A na temat timera mam 4 kartki gdzie dowiedziałem się, że są timer0 timer1 timer2... ii tryb CTC i PWM
No przecież trzeba być nie powiem jakim ignorantem - żeby pisać aż takie głupoty (delikatnie mówiąc) ... Już pomijam fakt, że na tym forum (i chyba nie tylko ja) pisałem tobie, że na temat konfiguracji timerów tak od strony praktyki to masz najwięcej informacji w DRUGIEJ, czyli praktycznej części książki - gdzie ja napisałem ci o rozdziale w którym omawiam jeden z prostych przykładów MULTIPLEKSOWANIA wyświetlaczy LED, a ty to olałeś, .... no to o czym mowa ?
Wykazujesz się tylko ignorancją no i kłamiesz na forum, że są tylko 4 kartki w pierwszej części gdzie najpierw ogólnie zaznajamiam czytelnika z zasadą pracy timerów sprzętowych.
No otwórz sobie tego BB i zobacz, czy ja kłamię czy co ?
to ty sobie otwórz zamiast kłamać innym użytkownikom - bo jak dalej tak będziesz robił to rzeczywiście nie ma sensu żebyś pisał więcej takich bzdetów na tym forum.
Jakoś autor książki nie powiedział gdy pytałem, że o timerach to tam jest tak tylko wspomniane i jest 1 przykład, który zadziała tylko na tym zestawie uruchomieniowym ATBcośtam.
No tutaj to bym powiedział, że gadasz jakbyś był NIESPEŁNA ROZUMU (bez urazy) ale ciężko to odebrać inaczej - TYSIĄCE, tak bez przesady tysiące czytelników nauczyło się timerów sprzętowych na bazie BB nie widząc na oczy zestawu ATB ... a ty biedactwo pierniczysz takie bzdury
Tłumaczyłem ci jak krowie na rowie, że w BB masz przykłady i opisane i wciąż powtarzane jak sobie to odpalać na innych prockach, żeby zaglądać do plików PDF, jak je czytać - no tak! ale zapomniałem że ty masz tylko swojego linuxa geany, na którym to rzekomo nie możesz Eclipsa zainstalować (chociaż został on stworzony na początku właśnie pod luinuxy wszelkiej maści), że ty masz tylko notatnik i żeby ci podsunąć pod nos pliki nagłówkowe procka iom8.h bo sam nie możesz znaleźć i to w linuxie! ... to ja , który jestem laikiem linuxa nawet nie pisałbym aż TAKICH głupot, że ciężko mi jakiś plik znaleźć.
I się wkurzyłem bo wydałem około 130zł i nic z tego
Ja np nie mam nic przeciwko temu gdy ktoś pisze, że BB do niego nie trafił bo np nie taki sposób przekazu wiedzy, że jakoś mu nie pasuje, że nie poruszane są w niej tematy X, Y Z ... ale ty pierdzielisz tylko
....i nic z tego
wykazując swoje poważne ograniczenia co do sposobu swojego przekazywania wiedzy - bo nie mam zamiaru oceniać twojej wiedzy, czy ciebie - nie znam cię - ale to co piszesz to już głupoty na maxa. Twoja chęć pozyskania wiedzy dąży do zera w zastraszającym tempie
Najlepiej jakby ktoś dał ci zastrzyk i w 5 min załapałbyś o co chodzi.
No mówmy jak jest
dlatego powiedziałem
Książkę sprzedasz napewno
bo wciąż jest popularna na rynku wtórnym i dlatego ze szczerego serca poleciłem ci andruino - bo to może zaczniesz czaić - jak sobie SKECZA odpalisz