mirekk36 napisał(a):
to coś słabo kolega szukał bo już wiele lat temu nasz szanowny moderator, kolega Jaglarz stworzył i udostępnił swój skorowidz do Bluebooka
Rzeczywiście , mój błąd pod tym kątem nie szukałem
mirekk36 napisał(a):
Ma kolega rację, niech się ktoś pokusi
i podzieli się zakładkami z AVPlayera - powiem więcej, kolega sam może się pokusić, zrobić to i podzielić się ... przecież jest narzędzie AVPlayer - więc w czym problem ? (czy może usłyszę odpowiedź, że "ja? ja to nie mam na to czasu" ?
)
Hmm, nigdy na żadnym forum od niczego się nie wykręcałem , więc nie bardzo rozumiem skąd ta niezasłużona złośliwość.
Natomiast jeśli chodzi o ideę to może nie do końca jasno ją wytłumaczyłem. Zakładki w AVPlayerze są znakomitym narzędziem do określenia w której minucie Autor omówił jakiś element programu, natomiast w żaden sposób nie precyzują w którym to poradniku zawarta jest ta istotna treść. I jest to różnica nie ilościowa a jakościowa. Biorąc pod uwagę iż mamy jak dotąd prawie 500 poradników i wszyscy mamy nadzieję ,że będzie ich przybywało więc otwieranie wszystkich zakładek i przeglądanie ich (pod warunkiem ,że akurat istnieją) oraz umieszczanie w nowej bazie danych jest pracą zaiste syzyfową. I tu tkwi też wyjaśnienie dlaczego "wyciągnięcie" z AVPlayera istniejących zakładek i wpisanie ich do hipotetycznie tworzonego skorowidza jest zadaniem przekraczającym możliwości jednego człowieka.Natomiast wielu użytkowników - pod warunkiem iż taka działalność została by uznana za pożyteczną, pożądaną i zaakceptowana - mogłoby po pewnym czasie stworzyć imponującą bazę obejmującą zarówno wszystkie książki (a więc także GB i YB) jak też i poradniki. Jeśli taka akcja będzie miała miejsce, bardzo chętnie wezmę w niej udział.
Pozdrawiam
Wojciech T.Gabara