Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 8 lis 2024, o 19:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 wrz 2016, o 17:45 
Nowy

Hej
Wczoraj windows 10 dostał jakąś wielka aktualizacje instalował się a tak z 3h. Podłączam nodemcu wgrywać program wywołuje monitor portu szeregowego i node się zawiesza. Przed aktualizacja wszystko było oki. Gdzie szukac rozwiązania ?

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 26 wrz 2016, o 07:24 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

U wróżki. Bo tyle można wywnioskować z Twojego pytania. Instalowałeś ta 10 na tym nodemcu że Ci się zawiesza? Co ma system na Twoim kompie do zawieszającej się płytki. Opisz problem, wrzuć screny a nie. Trochę szacunku dla próbujących Ci pomóc

PostNapisane: 26 wrz 2016, o 08:02 
Użytkownik

I wrzuc screena z historii aktualizacji

Sent from my Mi-4c

PostNapisane: 26 wrz 2016, o 19:50 
Użytkownik

Nie musi wrzucać, ostatnia aktualizacja zainstalowała wersję windy 1607, a z nią są problemy u wszystkich, np u mnie pada cała sieć co chwilę.
Małomiętki sobie strzelił w stopę i kolano jednocześnie.
Sam się powoli przymierzam do downgradu do win7, mimo że mam preinstalowaną 10 - poprostu mam już dość zgrzytów i to samo zalecam innym.

PostNapisane: 27 wrz 2016, o 00:02 
Nowy

Nefarious19 napisał(a):
U wróżki. Bo tyle można wywnioskować z Twojego pytania. Instalowałeś ta 10 na tym nodemcu że Ci się zawiesza? Co ma system na Twoim kompie do zawieszającej się płytki. Opisz problem, wrzuć screny a nie. Trochę szacunku dla próbujących Ci pomóc

Dziękuję za słowa krytyki następnym razem postaram się lepiej sprecyzować zagadnienie. również dziękuję wszystkim za chęć pomocy bo na niektórych forach trzeba czekać tygodniami. Odinstalowałem Synaptic oprogramowanie do obsługi touchpada w laptopie i już po wywołaniu monitora szeregowego w Arduino IDE problem się nie pojawia. Ogólnie dziwna sytuacja ponieważ przez 3 poprzednie miesiące nie miałem problemów z monitorem portu szeregowego. A problem polegał na tym że po wywołaniu portu szeregowego Node się zawieszało( podłaczone do Pc po USB). Wszystko się zbiegło z aktualizacja systemu windows 10, oraz wgraniem oprogramowania Synaptic, które i tak nie działa po aktualizacji. Jak sobie przeglądam hitorię pobrań to jednego dnia weszło 84 aktualizacje dla programów Microsoft. Jak się będzie powtarzał problem to się odezw. Bo mam wrażenie że to nie ostatnia niespodzianka jaką zamieza mnie zaskoczyć firma M. Jeszcze raz dziękuje

Strefa czasowa: UTC + 1