Nefarious19 napisał(a):
U wróżki. Bo tyle można wywnioskować z Twojego pytania. Instalowałeś ta 10 na tym nodemcu że Ci się zawiesza? Co ma system na Twoim kompie do zawieszającej się płytki. Opisz problem, wrzuć screny a nie. Trochę szacunku dla próbujących Ci pomóc
Dziękuję za słowa krytyki następnym razem postaram się lepiej sprecyzować zagadnienie. również dziękuję wszystkim za chęć pomocy bo na niektórych forach trzeba czekać tygodniami. Odinstalowałem Synaptic oprogramowanie do obsługi touchpada w laptopie i już po wywołaniu monitora szeregowego w Arduino IDE problem się nie pojawia. Ogólnie dziwna sytuacja ponieważ przez 3 poprzednie miesiące nie miałem problemów z monitorem portu szeregowego. A problem polegał na tym że po wywołaniu portu szeregowego Node się zawieszało( podłaczone do Pc po USB). Wszystko się zbiegło z aktualizacja systemu windows 10, oraz wgraniem oprogramowania Synaptic, które i tak nie działa po aktualizacji. Jak sobie przeglądam hitorię pobrań to jednego dnia weszło 84 aktualizacje dla programów Microsoft. Jak się będzie powtarzał problem to się odezw. Bo mam wrażenie że to nie ostatnia niespodzianka jaką zamieza mnie zaskoczyć firma M. Jeszcze raz dziękuje