Witam. Mam problem z obsługą wyświetlacza ze sterownikiem HD44780 pod STM32F4. Wyświetlacz zachowuje się bardzo niestabilnie tzn. raz wyświetla zadany tekst a po wyłączeniu zasilania i włączeniu nie działa lub działa. Połączenia są dobre i stabilne, sprawdzałem wiele razy. Nawet jak wyświetla to gubi znaki, nigdy nie udało mu się wyświetlić pełnego tekstu. Obawiam się że problem leży w kodzie, czy ktoś mógłby sprawdzić co jest z nim nie tak? Najbardziej newralgiczne punkty tego programu to opóźnienia, timery taktowane są z częstotliwością 42Mhz ale nadal nie mam pewności czy dobrze odliczają czas - nie mam oscyloskopu ani dobrego urządzenia pomiarowego aby to sprawdzić. Oto kod programu:
Plik HD44780.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Plik HD44780.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Plik main.c
język c
Mógłby ktoś powiedzieć co w programie odpowiada za taki stan rzeczy? Już wielu rzeczy próbowałem ale nic z tego.