Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 15 lut 2025, o 11:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 gru 2016, o 21:29 
Użytkownik

Mam jakiś dziwny jak dla mnie problem ze sprzętowym SPI. Celem programu jest wysłanie sekwencji od 1-7 bajtów po 8 bitów. Niby wszystko dobrze się wysyła jednak jest problem z pojawiającymi się szumami na GPIO. Te szumy powodują przerwanie odbierania danych STLED316S musi mieć stan niski na STB gdy odbiera dane a jest on przerywany czyli transmisja się urywa. Zrobiłem to samo SPI programowym działa a ze sprzętowym jest problem. Korzystam z analizatora logicznego i otrzymuje następujący rezultat
Obrazek
Ewidentnie na kanale 5 widać dziwne piki. Uprzedzając pytanie wiem że analizator SPI, źle pokazuje wysłane bajty ale tylko z powodu szumu przy restarcie STM32 a w tym przypadku restart też jest zarejestrowany. Co do kodu wygląda to w następujący sposób w kolejności inicjalizacja i funkcja:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1