Mam jakiś dziwny jak dla mnie problem ze sprzętowym SPI. Celem programu jest wysłanie sekwencji od 1-7 bajtów po 8 bitów. Niby wszystko dobrze się wysyła jednak jest problem z pojawiającymi się szumami na GPIO. Te szumy powodują przerwanie odbierania danych STLED316S musi mieć stan niski na STB gdy odbiera dane a jest on przerywany czyli transmisja się urywa. Zrobiłem to samo SPI programowym działa a ze sprzętowym jest problem. Korzystam z analizatora logicznego i otrzymuje następujący rezultat
![Obrazek](https://obrazkiforum.atnel.pl/thumb/8325/2d90303cf6bb47679dc6774ae744f188.png)
Ewidentnie na kanale 5 widać dziwne piki. Uprzedzając pytanie wiem że analizator SPI, źle pokazuje wysłane bajty ale tylko z powodu szumu przy restarcie STM32 a w tym przypadku restart też jest zarejestrowany. Co do kodu wygląda to w następujący sposób w kolejności inicjalizacja i funkcja:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.