eMCe2 napisał(a):
Sterowac zasilanie, przez tranzystor moze? Wtedy jak nie gada sam sobie go zresetujesz...
No właśnie zastanawiałem się czy tak można;) w ostateczności będzie trzeba tak zrobić;(
Żaba też jest to jakieś wyście ale raczej też ostateczne.
Na razie jestem o jeden krok dalej. W 70% działa;) Tzn nie zawsze za pierwszym razem udaje się odpalić wszystko bez odłączanie MPU
Uruchamiam zegar dla I2C dopiero po inicjalizacji GPIO i robie restart I2C poprzez
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Czytałem o tym problemie ale myślałem, że nie dotyczy on mnie, ponieważ w swoim programie resetowałem I2C w taki sposób:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Przede mną ostatnie zadanie i pytanie ( mam nadzieje ). Mianowicie próbuje w przerwaniu wywołanym jednym z błędów w transmisji I2C przywrócić komunikacje z powrotem.
Obsługa mojego przerwania wygląda następująco:
język c
I jeszcze procedura odbioru danych:
język c
Niestety nie do końca to działa.. Jak poprawnie obsłużyć błędy w transmisji ??