Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

KURS HOME ASSISTANT

Chcesz zautomatyzować swój dom bez skomplikowanego kodowania?
Zastanawiasz się nad wyborem sprzętu, oprogramowania i aplikacji?
Od czego zacząć przygodę z HA? Co będzie najlepsze na start?

Nasz kurs Home Assistant nauczy Cię krok po kroku, jak łatwo zautomatyzować swój dom i oszczędzić na rachunkach za prąd i ogrzewanie. Bez chmur, bez zbędnych abonamentów. Twoja przygoda z Home Assistant zaczyna się tutaj!

↓↓↓

Szanujemy Twoją prywatność. Możesz wypisać się w dowolnym momencie.

Teraz jest 4 cze 2025, o 20:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
    PostNapisane: 1 cze 2013, o 16:39 
    Nowy

Witam, jestem tu nowy, wiec na wstepnie przedstawie sie i powiem o co choci :-)

Z zawodu jestem programista C/C++/C#, mikropocesorami zarazilem sie na studiach i popelnilem juz kilka amatorskich projektow:

Zegarek z budziekiem (AVR+PCF8583+LCD2x16)
    Bomba z wyswietlaczem LED (AVR+4x8segmentowe wyswietlacze led+glosniczek) (oczywiscie zabawka :-) )
    Plytka zdalnie sterowana SMSami (praca dyplomowa) (AVR+RS232+Stary telefon Siemens jako modul GSM)

Po studiach przyszla praca i gdzies tam braklo czasu na rozwoj zainteresowan :-(

Ostatnio jednak chcialbym wrocic do majsterkowania i chcialbym zrobic sobie maly gadzecik do pokoju :-)

Jak w temacie, wskaznik wysterowania (choc do konca nie wiem czy tak sie to nazywa).
    Pomysl jest prosty Kilka diodek zapalajacych sie w takt muzyki (po wpisaniu VU meter na YouTube masa filmikow)
    Najlepiej pokazuje to chyba to:

No i tak...
    Jesli chodzio o program to dla mnie zaden problem. Gorzej z ukladem. Niebardzo znam sie na akustyce i ogolnie dwieku, wiec nie wiem jak i skad brac dane.
    Czytalem o kilku rozwiazaniach zainteresowaly mnie dwa:
    - Przez mini jacka podpietego zamiast glosnika
    - Z mikrofonem

Metoda wlasciewie nie jest dla mnie wazna. najprosciej wydaje sie chyba przez jacka, nie wiem nie znam sie :-)

Wydaje mi sie, ze rozwiazaniem mojego problemu bylby projekt uzytkownika "pawcio0928" w temacie "Zadanie 7 --> NON STOP MUSIC, czyli "światełko do NIEBA!" (oczywiscie jesli pozwoli uzyc schematu), niestety tak jak pisalem jestem tu nowy i chyba nie mam jeszcze uprawnien do pisania PW (lub poprostu nie ogarnalem jeszcze tego forum ;-)) i nie moge bezposrednio zapytac, ale skoro juz napisalem temet to moze ktos ma inny pomysl na tego typu projekcik :-)

cytowanie selektywne  Cytuj  

Strefa czasowa: UTC + 1